22 Haziran 2012 Cuma günü İzmir Ticaret Odasında TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. Genel Kurulunda, YTSO Başkanı Celal Özel, 3 kişiden oluşan Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeliği görevini de sürdüren Celal Özel, “Sanayici ve ihracatçıların yüklerini ekonomik ve hızlı bir yoldan Orta Avrupa’ya ulaştırmak için en avantajlı taşıma sisteminin demiryolu olduğu gerçeği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında başlatılan çalışmalarla oluşan Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. projesi oda, borsa ve organize sanayi bölgelerinden oluşan 90 ortak ve 20 milyon TL sermaye ile kuruldu.YTSO Meclisinin aldığı karar ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Odamıza verdiği 10 Şubat 2012 tarihli  onay ile YTSO 100 bin TL sermaye ile bu projeye ortak oldu.  Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş.önümüzdeki süreçte ortaklarına ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odamıza büyük kazanç sağlayacaktır.”

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Artan küresel sorunlarla birlikte, bugün Avrupa’da ve bütün dünyada sanayi sektörünün büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Özellikle enerji maliyetlerinin artması, taşıma maliyetlerinin artması, ihracat maliyetlerini de artırıyor. Sanayicilerin rekabet gücü azalıyor. Aynı sorunu biz de yaşıyoruz. Ama biz, Türk özel sektörünün temsilcileri olarak,  sadece sorunu ortaya koyup bir kenara çekilmiyoruz. Bu sorunu çözmek için fikir üretiyor, proje üretiyor, somut adım atıyoruz. İşte BALO AŞ; Oda ve Borsalarımızın, Organize Sanayi Bölgelerimizin kendi üyelerinin sorunlarına nasıl çözüm ürettiğinin en somut göstergesidir”

“Bütün dünyadaki Oda sistemlerini çok yakından bilen biri olarak şunu büyük bir mutlulukla ifade ediyorum” diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Dünyanın hiçbir yerinde, özel sektöre bu denli katkı sağlayan bir Oda-Borsa yapısı yok. Bu kadar somut proje üreten, üyesinin sorunlarını çözebilen, bu vizyona sahip başka hiçbir oda sistemi yok. Ben huzurlarınızda hepinize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim