CHP İl Başkanımız Özcan Özel; 2015/2016 Öğrenim Yılı Tatiline girilmesi ve 19 Haziran Babalar Günü olması nedeniyle bir yazılı basın açıklaması yayınladı.
Özel ilk açıklamasında, 2015/16 ders yılının sona ermesi nedeniyle tatile giren öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileğinde bulunurken “En büyük başarı dürüst, araştıran, soran, sorgulayan vicdanlı birer bireyler olarak yetiştirmektir. Bugün karne heyecanı yaşayan öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Atatürk devrimleri yolunda ilerleyecek ve o’nun mirasını inanç ve kararlılıkla taşıyacak Cumhuriyet geçliğine olan inancımla tüm öğrencilerimizin gözlerinden öper, Öğretmenlerimize de iyi bir dinlenceli günler geçirmelerini dilerim" dedi. 
Açıklamasında Babalr Günü'ne de değinen Özel açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, "Tüm babalarımızın Babalar Gününü kutluyorum. Onlar bizim en değerli varlıklarımızdır. Evinin mutluluğunu sağlamak için nasıl bir çırpınış içinde bulunduklarını biliyoruz.  Tüm tehdit ve tehlikelere karşın ailesini kollarıyla kucaklayan tüm babalara selam olsun.  Yer altlarında, yer yer yüksek noktalarda, tarlalarda, fabrikalarda emeklerini ter eden, terini ekmek edinen tüm babalara selam olsun. Her ne koşullar altında olursa olsun emeğini, sevgisini ortaya koyan tüm Babalarımızın Babalar Gününü kutluyor, Saygılarımı sunuyorum"
Editör: TE Bilişim