Yalova Atık Su ve Kanalizasyon Birliği (YASKİ) Başkanı Ahmet Özsümer Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın arıtma tesisinin elektriğinin kesildiği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Özsümer, "Ayrıca tesisimiz işletme olarak ülkemizin önde gelen tesislerinden birisi olarak, bu yıl elektrik maliyetinin % 50 si geri iade edilmek sureti ile teşviklerden faydalandı" dedi.
Yalova Belediye Başkanı vefa Salman'ın arıtmanın deşarj sisteminin elektriğinin kesilmesi neticesinde etrafa rahatsız edici bir koku yayıldığını söylemesi üzerine YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer'den cevap geldi. Özsümer yazılı bir açıklama yaparak tesis hakkında bilgiler verdi. Tesisin tam kapasite çalıştığını ve elektriğinin ise kesik olmadığını dile getiren Özsümer, "Yalova Atık Su ve Kanalizasyon Birliği, Taşköprü, Kadıköy, Çiftlikköy, Termal ve Yalova Belediyesi tarafından ortaklaşa kurulan bir birlik olup, Birlik meclisimizde, Yalova belediyesi 7, Çiftlikköy Belediyesi 2, Taşköprü Belediyesi 2, Kadıköy belediyesi 2, Termal Belediyesi 2 olmak üzere toplam 15 meclis üyesi bulunmaktadır. Meclis üyelerimiz arasında Birlik ortağı 5 belediyemizin Belediye Başkanları da vardır.
Birliğimize ait arıtma tesisimiz ve 6 adet terfi merkezimiz, teslim alındığı 2012 yılından itibaren kesintisiz olarak hizmet vermeye devam etmekte olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından online olarak 24 saat denetlenmektedir. Arıtılan su da meydana gelecek debi değişimi veya su kirliliği an ve an tespit edilebilir düzeydedir.
Arıtma tesisimizde bulunan 4 fan, su debisine bağlı olarak, devreye girmekte olup, özellikle yağışın fazla olduğu kış dönemlerin de, kanalizasyon hatlarına yağmur suyunun karıştığı dönemlerde 4 fan devreye alınmakta olup, her hangi bir çevre ve kirlilik sorunu yaşanmamaktadır.
Ayrıca tesisimiz işletme olarak ülkemizin önde gelen tesislerinden olup, bu yıl da elektrik maliyetinin % 50 si geri iade edilmek sureti ile teşviklerden faydalanmaktadır" dedi.
"Karalama Kampanyası"
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın kendilerine yönelik bir karalama kampanyası başlattığını vurgulayan Özsümer, "Yalova Belediye başkanının belirttiği deşarj sisteminin elektriğinin kesildiği iddiası tamamen gerçek dışı olup, eski alışkanlıkları olan iftira dan öteye geçmemektedir.
Ayrıca İddia edildiği gibi bir kesinti olsa ilk mağdur olacak belediyemiz, arıtma tesisine en yakın bölgedeki Kadıköy belediyesi olurdu.  Belediye Başkanı geçtiğimiz yıl yaşanan su sorununda da Yeşil Körfez Su Birliğini sorumlu tutmuş, bu yıl da sıcakların artmasıyla Yalova merkezde yaşanan, Belediyeye ait kanalizasyon bacalarından yayılan kokunun sorumluluğunu da YASKİ üzerine bırakmaya çalışmaktadır. Ancak her nedense mevcut şikayet diğer 4 belediyede yaşanmamaktadır. Belediye sınırların da yaşanan bu mağduriyetin YASKİ ile bir ilgisi bulunmayıp, Belediyelerin kendi sınırlarında ki baca temizlilerini sürekli olarak yapması gerekmektedir.
Ancak, geçtiğimiz günlerde sayın belediye başkanı ile karşılıklı yaptığımız beyanatlar herhalde kendilerini rahatsız etti ki, hemen akabinde YASKİ üzerinden tarafıma başlatılan iftira kampanyasının tesadüf olması düşünülemez. Bir şehir, iftira ve karalama kampanyalarıyla yönetilemez önce seçim zamanı atılan iftiraları ispatlamaları gerekmektedir, ayrıca bir Belediye Başkanı Kamuoyunu yanıltacak ve galeyana getirecek yanlış açıklamalarda bulunmamalıdır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim