2015 yılının Ocak ayında toprak kaymasının yaşanmaya başladığı Bayraktepe Mahallesindeki Pamuk Sokak'ta aradan geçen 8 ayda çivi çakılmadı. Sokakta yaşayan vatandaşlar her gece korku içerisinde uyuduklarını dile getirerek, kaderlerine terk edilmekten şikayet ediyorlar. 
Bayraktepe Mahallesinde bulunan Pamuk Sokak'ta yaşayan vatandaşlar için kabus 2015 yıl Ocak ayında kendini gösteren toprak kayması ile başladı. Her gün kaymayı sürdüren toprak kayması sonrasında koca bir sokak kelimenin tam anlamıyla yok oldu. Devasa bir çukurun açıldığı sokaktaki evler ise yıkılma tehlikesi ile burun buruna geldi. Yalova Belediyesi konuyu Ankara'ya bildirdi. Belediye meclisi ise risk altında ki binalarda yaşayanların tahliyesi yönünde karar aldı. Ankara'dan bir heyet ise sokakta incelemelerde bulundu. 
Bu süre tam 8 ay sürdür. Ocak ayından Ağustos ayına kadar geçen bu korku dolu bekleyiş zarfında sokakta adeta çivi dahi çakılmadı. Her gece korku içerisinde yattıklarını söyleyen sokak sakinleri ise kaderlerine terk edilmekten şikayetçi. Zira sokaktaki evlerin kanalizasyon altyapısı, içme suyu altyapısı toprak kayması ile bozuldu. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla döşedikleri borular sayesinde kanalizasyon atıklarını dışarıya verirken içme suyu ise hortumlar sayesinde sağlanıyor. Evlere elektrik ise  sokağın ortasındaki direğin yan yatması nedeniyle başka direklerden veriliyor. 
Vatandaşlar, "Artık yeter. Ne olacaksa olsun. Eğer devlet bu işe sahip çıkmayacaksa bıraksınlar biz kendi imkanlarımızla başımızın çaresine bakalım. 8 aydır sadece laf üretildi. Kimse yaramıza merhem olmadı. Kendi başımıza bırakıldık. Her gün ölüm korkusuyla yaşamak istemiyoruz" diye konuştular. 
Araçlar da Tehlike altında 
Sokak'ta aydınlatma bulunmazken sokak girişleri de kapatılmadı. Her hangi bir uyarı tabelasının bulunmadığı sokağa giren araçlar yaklaşık 2 metreyi aşan çukura uçma tehlikesi ile burun buruna geliyor. Sokak sakinleri kendi çabaları ile sokağın başına koydukları taşlarla araçların buraya girmesini engellese de olası bir kaza her an yaşanabilir. 
Editör: TE Bilişim