İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar her hafta yaptığı köy ziyaretleri kapsamında bu kez Güneyköylü kadın çiftçilerle biraraya geldi.
Şube Müdürleriyle birlikte Güneyköylü kadın çiftçilerle sohbet eden İl Müdürü Suat Parıldar kadınları erkeklerden daha hevesli gördüklerini ifade ederek kendileriyle arzu ettikleri tarımsal konularda proje gerçekleştirmek istediklerini, kendilerine aronya ve çilek yetiştiriciliği projesi uygulayabileceklerini, bunun için de her iki konuda eğitim verebileceklerini, aronya ve çilek bahçelerini gezdirebileceklerini, her iki üretim modelinin de çok karlı projeler olduğunu söyledi.
Kadın çiftçilere ayrıca yakında açıklanacak olan % 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarından bahseden İl Müdürü Parıldar Kırsal Turizm konusunda Güneyköy’ün çok ideal bir yer olduğunu ve bu konuda yatırım yapıldığı takdirde köylerinin bilinirliğinin daha da artacağını söyledi.
Güneyköy’lü kadın çiftçiler de aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak istediklerini Aronya ve Çilek Yetiştiriciliği konusunda kendilerine eğitim verilmesini, her iki konuda da proje yapılmasını talep ettiklerini söylediler.
Kadın çiftçilerle bir süre daha farklı konularda sohbet eden Suat Parıldar kadın çiftçileri 18 Mayıs Perşembe günü Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Aronya Bahçesini ve bir sonraki hafta da Sermayecik köyündeki çilek üretim alanlarını gezdirerek her iki konuda çalışma yapacaklarını söyleyerek Güneyköy ziyaretini sona erdirdi. 

Editör: TE Bilişim