Bir süredir düzenleme amaçlı ara verilen Parkomat uygulaması dünden itibaren yeniden hayata geçti. Yalova Parkomat firması tarafından işletilecek olan uygulamaya İstanbul Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Fatih Caddesi'nin köprüye kadar olan bölümü dahil edilmedi.
Yalova Parkomat tarafından Yalova Belediyesi'nden ihale ile alınan parkomat uygulaması kısa bir aranın ardından yeniden başladı. Verilen aranın firma ve güzergahlarda bir takım düzenlemeler yapılması amacıyla gerçekleştirildiğini dile getiren firma yetkilileri uygulamanın asıl muhatabının Yalova Belediyesi olduğunu kendilerinin ise bu sistemin yüklenicisi olduğunu dile getirdiler. Firmadan yapılan açıklamada ise, "Bu iş yasal bir formata sahip. Bu işin gerçek sahibi belediyedir. Bizler bu işi ihale ile aldık. Biz yüklenici firma olarak sistemin işletmeciliğini yapıyoruz. Bunun için belediyeye ciddi bir maddi bedel ödüyoruz. Belediye nasıl bir çay bahçesini ihale ile kiralıyorsa, bize de yollar kiralandı. Biz belediyenin şu anda en büyük kiracısı durumundayız" denilmişti.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile uygulamanın Belediye Meclisi ve Encümen kararı ile devlet ihale kanununa göre Yalova Parkomat'a ihale edildiğini açıklamıştı. Uygulamaya vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bir takım düzenlemelerde getirildiğinin altını çizen Salman uygulama ile halkımızın rahatını ön plana almayı hedeflediklerinin altını çizmişti.
Yeni vizyonu ile dün itibarı ile devreye giren parkomat uygulaması kapsamında belirlenen güzergahlarda araç parkları için belediye tarafından belirlenen miktarlarda ücret alınmaya başlandı. 

Editör: TE Bilişim