Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Parkomat uygulamasının haftaya yeniden devreye gireceğini dile getirerek, " İnsanlar bu uygulamanın faydasını gördüler" dedi.
Parkomat uygulamasının bir süreden beridir devre dışı kalması nedeniyle düzensiz parklanmalar esnaflar başta olmak üzere herkesi rahatsız etti. Halen ana caddelerde uygulamada olan tek taraflı park uygulamasına uyulmaması trafiği arap saçına çevirirken esnafı da canından bezdirdi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman park uygulamasının bir rejenerasyon çalışması nedeniyle bir süreliğine ara verdiğini dile getirdi. Haftaya uygulamanın yeniden devreye gireceğini belirten Salman, " Parkomatlar kalkmadı. Sadece ara verildi. İnsanlar bu uygulamanın faydasını gördüler. Parkomata karşı olanlar bile beni arayıp, 'Aman şu Parkomatı koy. Arabalarını getirip dükkanların önüne koyuyorlar akşama kadar burada duruyor' dediler. Bir yerden kısa bir ara verilmesi iyi oldu. 1 Hafta içerisinde yeniden bu uygulama devreye girmiş olacak. Ekipte bir yenileme çalışması da yapıldı" dedi.
Temizlik çalışmalarını da engelliyor

Öte yandan rast gele yapılan park ana caddelerde belediyenin temizlik işlerine de sıkıntı yaratıyor. Araçlarla yapılan süpürme ve temizlik işleri yapılamaz hale gelirken konu vatandaşların da tepkisine neden oluyor. Geçmişte parkomat için yapılan şikayetler şimdi tersine dönmüş durumda. Caddelerde paralı parka karşı çıkılırken parkomatın uygulanmaması caddelerde başıbozukluğa neden olunca vatandaş parkomat uygulamasını ister duruma geldi.

Editör: TE Bilişim