Yalova Kapalı Pazaryerindeki esnafların talepleri üzerine harekete geçen Yalova Belediyesi pazarın yiyecek ve giyim bölümlerinin arasına çekilen duvarla ile ikiye bölünmesi işlemine başladı.
Yalova Kapalı Pazaryerindeki esnaflar, gıda ve giysi bölümlerinin bir birinden ayrılması yönündeki taleplerini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a iletmişlerdi. Bunun üzerine harekete geçen Yalova Belediyesi de giysi satan esnafların bulunduğu bölümle gıda satışı yapan esnafların olduğu yer arasına bır düvar yapmaya başladı. Kısa süre içerisinde tamamlanacak olan çalışma ile kapalı pazar yeri ikiye bölünmüş olacak. Pazaryerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Bu talep pazarcı esnafımızdan geldi. Bizde gerekli incelemeleri ve planlamaları yaptıktan sonra çalışmanın startını verdik. Kısa süre içerisinde giysi ve gıda satan esnafların bölümleri bir birinden ayrılmış olacak. Esnafımızın talebi üzerine başlattığımız bu uygulamanın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Pazarcı esnafı ise, "Başkanımız talebimizi geri çevirmeyerek, çalışmaları başlattı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dediler. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ardından pazarı gezerek pazarcı esnafı ile sohbet etti. İlini durumu, yapılmasını istedikleri çalışmalar ve önerilerini de soran Salman, "Pazarcı esnafımız halkla iç içe iş yapan ve gerçekten halkın nabzını tutan insanlardır. Onların görüşlerini çok önemserim. Verdikleri fikirler, yaptıkları eleştiriler gerçekçidir. O nedenle fırsat buldukça onlarla sohbet ederim" diye konuştu.



Editör: TE Bilişim