Pir Sultan Abdal Anadolu Kültür Derneği yöneticileri, CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek Limanbet ile sıcak bir sohbet yaparak edepleri, bilgiyle Pir Sultan Abdal ismine yakışır bir şekilde hizmet verdiklerine değindiler. Burçin Tangürek, “CHP olarak yerelde ve genelde sosyal demokrat bir kentleşme ve sosyal demokrat ülke yönetimi nasıl olması gerekiyorsa bunun mücadelesini veriyoruz. Yenidünyada maalesef artık siyaset ideolojik siyasi görüşler üzerinden değil ekmek iş aş kavgası, çıkarlar üzerinden yapılıyor.

Biz böyle olsun istemiyoruz. Siyaset hizmet işidir. CHP Merkez İlçe Yönetimi olarak, evinin önünü süpüremeyen Yalova’nın önünü süpüremez. Yalova’nın önünü süpüremeyen Türkiye’nin önünü süpüremez mantığıyla hareket edeceğiz. En büyük hedefimiz budur. Kendisi ile barışık olmayan, kendisini tamamlamamış ne insan ne de örgüt Türkiye’ye faydası olamaz diye düşünüyorum. Etnik köken dil, din, ırk hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nde konuşulmadı bundan sonra da konuşulmayacak. Gelecekte yerel seçimlerde herkesi ideolojimiz doğrultusunda hareket etmeye davet ediyorum.”dedi.

Pir Sultan Abdal Anadolu Kültür Derneği Başkanı Abbas Mansuroğlu, “Dilerim Cumhuriyet Halk Partisi sizinde katkınız ile önümüzdeki yerel seçimlerde belediye, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliğinde çıkar düşünmeden sandıktan sizin çıktığınız gibi çıkarsa bizi mutlu eder.”dedi.

Parti üyelerinin edilgen değil etken olması gerekiyor

Burçin Tangürek, “Başka şeyler düşünmeden çıkar düşünmeyen üye yapısına sahip olmamız gerekiyor. Üye profilimiz çok önemli. Öncelikle üyelerimize üyeliğin ne demek olduğunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Var olan üyelerimizi eleştirmek anlamında söylemiyorum. Üyenin bilinçli olarak talepkar beklenti içinde olmaması gerekiyor. Üyenin sorgulayan olması gerekiyor. Edilgen değil etken olması gerekiyor. Ben her gün üyeler tarafından rahatsız edilmeliyim. ‘Başka bunu böyle yap, buraya gelmedin, buraya gitmedin’demeliler. Tutacak beni elimden mahalleye çağıracak. Eğer gitmezsem bunun hesabını soracak.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim