Armutlu Belediyesi ilçede yeni yürüme alanları oluşturabilmek adına çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Armutlu ilçesi Pirenlik mevkiinde kaldırım yapımının startı verildi. 
Armutlu Belediyesi yaya ve araçların güvenli ve rahat bir şekilde hareket etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yol yapım atağı başlatan ve ilçenin başta ana arterleri olmak üzere bir çok noktasını sıcak asfaltla kaplayan Armutlu Belediyesi bununla da yetinmeyerek ara sokaklarda da parke taş yapım işlerini tamamlamıştı. 
Yolların tamamlanmasının ardından şimdide yayaların rahat bir şekilde yürümelerine imkan tanımak adına kaldırım yapım çalışmalarının startı verildi. Pirenlik mevkiinden başlayan çalışmaların kendi imkanlarıyla yapıldığına vurgu yapan Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Yolu her zaman medeniyet olarak görüyoruz. Bunun için de ilçemizde bozuk yol bırakmadık. Ana arterlerimizi sıcak asfaltla kaplayarak modernize ettik. Bu çalışmaların bir diğer ayağı da yürüme yollarının oluşturulmasıydı. Bunun da startını verdik. Önceliği ihtiyaç sıralamasına göre yaptık. Pirenlik mevkiinde kaldırım ihtiyacı vardı. Burada kısa süre önce düğmeye basıp çalışma başlattık. En kısa sürede ilçemize ve halkımıza yakışan modern ve rahat sürünebilen kaldırımlar inşa edeceğiz" dedi. 
Vatandaşlarda çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirerek, "Kaldırımların geniş ve rahat olması çok önemli. Zira kaldırım yoksa vatandaşlar yollarda yürüyorlar ki bu da olası kazalara ya davetiye çıkartıyor, yada yaşanmasına neden oluyor. Bu anlamda belediyemizi çok başarılı buluyoruz. İlçede çalışmalar sadece araç yolları ile sınırlı bırakılmayıp yayalar da düşünüldü. Bizlerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yürüye bileceği modern alanlar oluşturuluyor. Biz Belediyemiz adına Belediye Başkanımız Mehmet Birkan'a teşekkür ediyoruz" diye konuştular. 
Armutlu Belediyesi'nin kendi ekip ve ekipmanları ile sürdürdüğü çalışmanın en kısa sürede tamamlanması ve kaldırımların hizmete sokulması hedefleniyor. 
Editör: TE Bilişim