İlk defa Yalova polisinin bir stk eylemine müdahale ettiği görülürken, gözaltına alınmaya direnen sendikalılarla polis arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınanlar gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

 

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ


Eğitim-Sen Yalova Şubesi üyeleri yürüyüş yaparak AKP il binası önünde KCK operasyonuna yönelik tutuklamalarıyla ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri 30 kişilik grubun AKP İl Binası'na gitmesine izin vermedi. Emniyet yetkililerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmamakta ısrar eden grup oturma eylemi yaptı. Gruba BDP'liler de destek verdi. Toplanan gruba eylemin hukuksuz olduğu yönünde uyarı yapan Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, grubun AKP önüne yürümekte ısrar etmesi üzerine müdahale etti. Çevik kuvvet polislerinin kendilerini gözaltına almasına direnen Eğitim-Sen'lilerle polis arasında arbede yaşandı. Olayda yaklaşık 30 Eğitim-Sen üyesi gözaltına alındı. Bir minibüsle Yalova Emniyet Müdürlüğüne götürülen Eğitim-Sen üyelerinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

YALOVA’DA BİR İLK

 

Bu güne kadar sivil toplum örgütleri Yalova’da Uğur Mumcu Kültür merkezi önünde sık sık basın açıklaması yaptığı halde hiçbir olay yaşanmamıştı. Bu kez uyarılar sonrasında polise direnmeye devam eden Eğitim-Sen üyelerine müdahale sert oldu. Yalova’da polis ilk kez bir sivil toplum örgütünün eylemine bu şekilde müdahale etti.

 

Editör: TE Bilişim