10 Nisan 1845’te başlayan heyecanı ve hizmet aşkıyla günümüze değin çalışmalarını sürdürmektedir. Suçun ve suçlunun globalleşen dünyada artık sınır tanımayan teknolojik & sanal boyutu ile kendisini yenileyen polis teşkilatımız her zaman halkımızın yanındadır. Suçun ve suçlunun karşısında toplumsal görevi ile kendisini yenileyen polis teşkilatımız özverili çalışmalarını sürdürmektedir.

Suçun oluşmasını önleme çalışmaları ile caydırıcı yönü daha ağırlık basmaktadır. Toplumla içiçe, değişen ve yenilenen polis merkezleri , sosyolojik yönden de topluma açık çalışmaları devam etmektedir.Bu görev aşkıyla halkıyla bütünleşerek yurdun dört bir yanında aynı bilinçle hareket etmektedir.Her koşulda görev bilinci ve aşkıyla halkımızın her türlü zor anında polisimiz halkımızın yanında olmuştur. Bu güven ve dayanışma emniyet teşkilatımızın özverili çalışmalarının ürünüdür.

Polisimiz, görevi esnasında canı pahasına her türlü tehlikeden kaçınmamış şehit olmuş, Gazi olmuş, Türk Milleti de Polisine her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almış ve almaya da devam etmektedir.

Emniyet Teşkilatımız 167 yıllık geçmişe sahip birikim ve tecrübeleriyle çağımızın yeniliklerini ve milletimizin değerlerini özümseyerek üstlendiği zor görevi başarıyla sürdürmektedir. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde Emniyet Teşkilatımız tüm araç-gereç, teknik altyapı ve donanımı Betkanyon ile modern çağın gereği tüm bilişim ve teknolojik gereksinimleri sağlanmış ve güncellenmiştir. Bu çalışmalarda uluslararası alanda da polisimizin gurur tablosu çalışmaları takdir görmektedir. Suçun ve suçlunun uluslararası boyutu açısından bakıldığında bölgesinde örnek alınan teşkilatımızla ne kadar öğünsek azdır.

Çağımızın hızlı teknolojik gelişimine ayak uydurarak kendisini yenileyen polis teşkilatımız aynı zamanda suçun oluşmadan önlenmesi ve halkımızın bu açıdan bilinçlendirilmesi çalışmaları ile de başarılıdır. Halkla içiçe toplum güvenliğini sağlamada etkin görev alan polisimiz görevini ifa ederken her zaman halka yardımcı olma önceliğini taşımaktadır. Her zor anınımızda yanımızda gördüğümüz polisimize olan güven ve inancımız her geçen gün daha da artmaktadır.

Mesaisini halkının emniyeti için harcayan ve görev sorumluluğu anlayışında gerektiğinde canını bile siper eden tüm kademede görev yapan her bir polisimize AK Parti teşkilatları adına şükranlarımızı sunuyorum.

Polis teşkilatının 167. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevleri başında şehit olan emniyet mensuplarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize, şehit ailelerine ve halen görev başında bulunan polis teşkilatına nice başarılar diliyorum.’ Dedi.

Editör: TE Bilişim