Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen guru dolu bir törenle kutlandı. Burada yapılan konuşmada ise, "Türk Polisi ülkesi ve milleti ile bölünme bütünlüğüne yönelebilecek her türlü tehdit, tehlike ve saldırının önüne geçme kararlılığı içerisindedir" denildi. 
Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari'nin makamından telsizle geçilen kutlama mesajı ile başladı. Ancak bu yıl kutlama mesajını Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari'nin yerine Berat Mert Çolak isimli öğrenci okudu. Mesajın ardından Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari öğrenciye günün anısına kitap hediye etti. 
Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü kutlamasına Cumhuriyet Meydanında devam edildi. Törene Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan ile protokol mensupları, polisler ve vatandaşlar katıldı. Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari'nin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı ise Yalova Emniyet Müdürlüğünden Pınar Gültekin yaptı. Gültekin konuşmasında, "Bugün mazisi başarılarla dolu Türk milletinin sevgi ve güvenini kazanmış olan Türk Polis Teşkilatı'nın 171'nci kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Türk Polisi ülkesi ve milleti ile bölünme bütünlüğüne yönelebilecek her türlü tehdit, tehlike ve saldırının önüne geçilebilmesi, emniyet ve asayişin korunabilmesi için canı pahasına her türlü mücadeleyi dün olduğu gibi bugün ve yarında aynı duyarlılıkla sürdürme azim ve kararlılığı içerisindedir. Suçların işlenmeden önce önlenmesi, suçluların en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesi için büyük bir titizlik ve özveri ile görevimizi yerine getirmekteyiz. Başarıların devamı için görev anlayışımızda dürüst, tutarlı , tarafsız, adil ve inandırıcı davranışlar göstermeye devam ederek halkımızın bize olan güven ve desteğini daha da arttırmaya ve geliştirmeye çalışmaktayız. Türk polis teşkilatımızın 171. Yıldönümünü kutladığımız bu günde desteğimizi bizden esirgemeyen halkımıza saygılarımızı sunarız" dedi. 
Cumhuriyet Meydanındaki törenin sona ermesinin ardından Deprem Anıtının yan tarafından bulunan Polis Lokali'ne geçen protokol mensupları burada hep birlikte kahvaltı yaptılar. Buradaki kahvaltıya Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'de katıldı. 
Editör: TE Bilişim