Bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda Kent Müzesi’nin arka kısmına planlanan Ramazan Şehri kurulumu tamamlandı. Yalova Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Şehri, Ramazan ayı süresince düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ayrıca Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman her gece Ramazan Şehrinde halk görüşmeleri gerçekleştirecek. 
Her gün farklı bir etkinliğin gerçekleşeceği Ramazan Şehri, Ramazan ayı boyunca halkın buluşma noktası olacak. Sosyal ve kültürel faaliyetler bu yılda ağırlıklı olarak yerel sanatçıların, gurupların ve derneklerin katılımıyla yapılacak. 
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı boyunca Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ramazan Şehrinde oluşturulacak olan Şeffaf Oda’da vatandaşlar ile bir araya gelecek. Geçtiğimiz Ramazan ayında her akşam saat 21.30’dan sonra Ramazan Şehrine gelen ve buradaki Şeffaf Oda’da vatandaşlarla görüşen Başkan Salman bu yılda aynı uygulamayı sürdürecek.  
42 dükkanın bulunacağı Ramazan Şehri, 05 Haziran 2016’da açılacak, Ramazan Bayramı bitimine kadar açık kalacak. Ramazan Şehri’nden dükkan kiralama işlemleri YABELTAŞ tarafından sürdürülüyor.
Editör: TE Bilişim