Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu vatandaşlara müjdeyi verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen genelge uyarınca Ramazan'da ekmeğe zam yapılmayacak.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek imzası ile İçişleri Bakanlığına bir yazı yazıldı. İçişleri Bakanlığı da aralarında Yalova Valiliğinin de bulunduğu 81 ilin valiliğine bir genelge gönderdi. Bu genelgede; 'Gıda Tarım ve Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi çalışmaları kapsamında gıda ürünlerinde arz sürekliliği ve fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik çalışmalar, kurumlar arası işbirliği ile yürütülmektedir. Bu komite çalışmalarını tamamlayıp Başbakanlığa sunana kadar ekmeğe zam yok' denildi. Yani Ramazan ayı başta olmak üzere bu komisyon çalışmalarını tamamlayana kadar Yalova'da ekmek fiyatına bir zam yapılamayacak" dedi.
Esnaf Ramazan'dan umutlu
Diğer yandan esnafın Ramazan ayından umutlu olduğunu belirten Mutlu, "Ramazan ayı piyasalarda mutlaka bir hareketlilik yaşanmasına neden olacak. Biz hareketliliğin Perşembe ve Cuma günleri itibarı ile başlayacağını düşünüyoruz. Ama ortada bir de gerçek var. Vatandaşın alışveriş profili değişti. Eskiden Ramazan aylarında vatandaşlar tüm ay yetecek erzaklarını toptan alma yoluna giderlerdi. Ama günümüzde günlük alışveriş yapma alışkanlığı yerleşti. Buna rağmen esnaf Ramazan ayından umutlu" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim