Yalova Valisi Tuğba Yılmaz bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Alemi’nin Regaip Kandili’ni kutladı. Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Yılmaz, “Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi. Vali Yılmaz mesajında şu sözlere yer verdi, “İslam âlemi olarak 22 Mart 2018 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağrifet iklimi mübaret üç ayların başladığının habercisi Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.

Dilimizde arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen Regaib, geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir. Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: “Allah’ım Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Razaman ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün İslam âlemi için tekrar ederek: “Allah’ım! Aziz milletimizi ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle” diye dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Yalovalı Hemşerilerim olmak üzere Aziz Milletimizin Regaip kandilini tebrik ediyor; Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağımız bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum.“

Editör: TE Bilişim