Beşiktaş kulübüne ait bayrakların kaldırıldığı iddiasına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'dan cevap geldi Salman, "Olay çarpıtılıyor. Ben esnafların tepkisi üzerine sadece üzerinde reklam bulunan bayrakları kaldırdım" dedi. 
Yalova'da 2 ana arterdeki Beşiktaş bayraklarının kaldırılması ile ilgili Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bir açıklama yayınladı. Salman olayın çarpıtıldığını, durumun bahsedildiği gibi olmadığını söyledi. Esnaflardan gelen tepki üzerine üzerlerinde reklamların bulunduğu 2 bayrağın kaldırıldığına vurgu yapan Salman, "Bayram öncesinde Kentimizin ana arterlerinde içeriğinde reklam ve tanıtım materyali bulunduran tüm pankart ve bayraklar vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda kaldırılmıştır. Bu uygulama sırasında ülkemizin güzide kulüplerinden 2015-2016 sezonu şampiyonumuz Beşiktaş Spor Kulübü’nü ve saygıdeğer taraftarlarını üzecek bir amaç gözetilmemiştir.Yalova Beşiktaşlılar Derneği Başkanı ve Yöneticileri ile yapılan görüşmede kendilerine konu ile ilgili doğru bilgi verilmiş olup, kentimizin en güzel yeri olan Cumhuriyet Meydanı’na Yalova Beşiktaşlılar Derneği olarak bayrak asılmasının uygun olacağı dile getirilmiştir. Bir takım çevrelerce konu saptırılarak Yalova Belediyesi ile Beşiktaş Kulübü’nü, saygıdeğer taraftarları karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır. Yalova Belediyesi olarak içerisinde reklam bulundurmayan Beşiktaş bayrağının asılmasının tarafımızca saygı ile kabul göreceğini kamuoyunun ve Beşiktaş taraftarlarının bilgisine saygı ile iletiriz" diye konuştu. 
İnce'den de Salman'a destek geldi
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den de destek geldi. İnce yaptığı açıklamada, "Bir kere Beşiktaş’ı şampiyonluğundan ötürü kutluyoruz. Bu ülkenin ve şehrin geleneklerinde var. Şampiyon olan takımın bayrakları bir yanlışlık olmuştur. Düzeltilir sorun değil. Bu şehrin sokaklarına benim resmim 6 kez asıldı. Belediye başkanının resimleri iki kez asıldı. Bütün caddeleri süsledik. Bizim resimlerimize serbestte Beşiktaş’a yasak olur mu. Böyle bir şey olamaz. Bu şehrin sokakları Beşiktaş’ın bayraklarına da Fenerbahçe, Galatasaray ve tüm diğer takım bayraklarına da açıktır. Yeni lig başlayana kadar  da o bayraklar inmez. Yeni lig başladığında indirilir. Çünkü yeni bir oyun başlamıştır. Bir yanlışlık olmuştur. Bence Beşiktaşlılar bayraklarını yeniden gönül rahatlığı ile asabilir. Herhangi bir sorun yaşayan olursa da bana gelsin. Hatta partimin ofisimin gelip assınlar ben bunla gurur duyarım” dedi.
Editör: TE Bilişim