Yalova Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, bir basın toplantısı düzenleyerek gelecek vizyon ve misyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. “Çabam bilim üreten, kentiyle bütünleşmiş bir Yalova Üniversitesi oluşturmak içindir” diyen Yıldırım, Yalova Üniversitesi’nde paralel devlet yapılanmasına da asla izin vermeyeceğini belirtti. Yıldırım, Çiftlikköy’deki atıl Etibank Tesisleri’nin üniversiteye tahsisi konusunda da ısrarcı olduğunu dile getirdi
  Yalova Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Yalova Marina’daki bir işletmede kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri Eren de katıldı. Yalova Üniversitesi’nin ülkenin en güzide kurumlarından biri olduğunu söyleyen Yıldırım, “Yalova kentinin coğrafi konumu, kültürel birikimi ve eğitim seviyesi Yalova Üniversitesi’nin kıymetini bir kat daha arttırmaktadır. Böylesine önemli bir kentte varlığını sürdüren Yalova Üniversitesi, akademik ve idari personeli ile daha nitelikli ve özgün olmayı hak etmektedir. Zaman; üniversitemizi personeliyle ve Yalova halkıyla birlikte büyütme, geliştirme, üst seviyede araştırma ve eğitim yapan örnek bir üniversite haline getirme zamanıdır. Geçen sekiz yıllık süreç bizler ve tüm Yalova için önemli deneyimler kazandırmıştır. Bu deneyimlerle birlikte hedefim; üniversitemizi ülkemizde hatırı sayılır, sonra Dünya’da tanınır, evrensel bir üniversite haline getirmektir. Koyduğumuz hedefin kolay olmadığının farkındayım. Ancak “İlkeleri, İdealleri ve Hayalleri Olmayanlar Hayatta Başarılı Olamazlar”. Yalova Üniversitesi’ni hep birlikte gösterdiğimiz hedefe taşıyabilmek için ilkelerimizden güç alarak, ideallerimizi somut projelerle ete kemiğe büründürerek, hayal etmenin ufku ve heyecanıyla yola çıkıyorum. Tüm Yalova Üniversitesi mensupları ve kıymetli Yalovalılardan bana destek olmalarını ve bu idealimi paylaşmalarını bekliyorum. Yeni rektör, yeni vizyon diyoruz” dedi.
  Yalova Üniversitesi’nin Yalovalılar ile sağlıklı iletişim kurabilmesi ve samimi bir ortam yaratabilmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen Yıldırım, “Üniversitemizi bahsettiğim çizgiye taşımaya çalışırken Yalova Kenti ile ilişkilerimize özel önem veriyorum. Öncelikli olarak Yalova’mızı bir üniversite kenti haline getirmek istiyorum. Rektör adaylığı seçim kitapçığımda da bu projemi ilan ettim. Buna göre; “Üniversite Şehri Yalova” hedefindeki temel amacım; Yalova Üniversitesi ve Yalova kentinin yükseköğrenim için ideal bir bölge olduğu fikrini yaygınlaştırmak ve “Üniversite Şehri Yalova” imajını oluşturmaktır. Dikkat edeceğim bir başka husus ise, Yalova Üniversitesi ile Yalova Kenti arasındaki ilişkiyi sağlıklı bir şekilde yeniden düzenlemektir. Takdir edersiniz ki bugüne kadar yaşanan dönem şu veya bu sebepten dolayı çok sağlıklı ilerlemedi. Söz konusu ilişkiler ağının onarılması için elimden geleni yapacağım. Bu sürece Yalova’da yaşayan kentdaşlarımız ve Yalova’mızın tüm kamu kurumları dâhildir” diye konuştu.
  Çiftlikköy’deki Etibank Tesisleri’nin Yalova Üniversitesi’ne verilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, bu konuda da ısrarcı olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “Biz her ilçede yaklaşık 10 programlı meslek yüksek okulu düşündük. Bunun da 10 bin metrekareden az olmamasını istedik. Çınarcık ve Armutlu’da bunu hayata geçirdik. Altınova ve Çiftlikköy’de de bunu hedefliyoruz. Çiftlikköy’de bilişim ağırlıklı bir meslek yüksek okulu olmasını hedefliyoruz. Etibank Tesisleri devredilirken biz bize devredilmesini istedik. Dönemin belediye başkanı Metin Dağ’a hotel yerine bunu bize verin dedik. Hala da bu fikirdeyim. 40 dönümüne yazılım ve donanım içeren bilişim teknoparkı kurmak istiyoruz. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Bilecik’i de düşündüğünüz vakit bu bölgeye hitap ettiğinde Çiftlikköy Türkiye’nin ve Yalova’nın gözbebeği olacak. Geleceğe dair bir silikon vadisi olacak. Ben hala bu düşüncedeyim. Çiftlikköy’den en az 80-100 dönümlük arazi talep ediyorum. Çiftlikköy çok hareketli bir merkez olacak. Bilişim ağırlıklı bir meslek yüksek okulu kurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
  Rektör Adayı Yıldırım, ayrıca yerel ve politik aktörlerle ilişkilerin de düzenleneceğini, yerel kamu kuruluşları, yerel medya temsilcileri ve yerel halk ile ilişkilere önem verileceğini dile getirdi. Yıldırım, Yalova’nın ulusal ve uluslar arası platformda da tanıtım misyonerliğini yürüteceğini söyledi. Yıldırım, “Üniversitemiz için ne yapabiliriz diye düşünürken bir yandan da “Yalova’mız için ne yapabiliriz” derdine sahip bir Yalova Üniversitesi yönetimi oluşturmak için elimden geleni yapıyorum. Yalova’nın sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kamu kurumları, dernek ve vakıfları dahil istisnasız herkese kapım açıktır. Yalova’yı kendine dert edinen herkesle birlikte olmaya, kentimize hizmet etmeye hazırım” dedi.
Üniversitede illegal yapılanmaya kesinlikle izin vermeyeceğini de söyleyen Yıldırım, devletin politikası ne ise özenle onu uygulayacağını belirtti. Yıldırım, “Çabam bilim üreten, kentiyle bütünleşmiş bir Yalova Üniversitesi oluşturmak içindir. Zaman zaman bizlerinde kulağına geliyor. Malumunuz paralel devlet yapılanması meselesi. Şunu çok açık yüreklilikle sizlerin aracılığı ile bir kez daha söylüyorum: Yalova Üniversitesi devletimizin ve milletimizin hizmetindedir. Devletimizin politikası ne ise özenle onu uygulayacağım. Bu konuda hiçbir çekincem yoktur. Ülkemizin 2023 vizyonu hedeflerine ulaşabilmesi için her türlü katkıyı vereceğim. Üniversitemizde ne paralel devlet yapılanması ne de bir başka illegal yapılanmaya kesinlikle izin vermeyeceğim gibi her türlü mücadeleyi sergileyeceğim. Yalova Üniversitesi ülkesine ve milletine hizmet etmeye kendini adamış, Yalova’da yaşamaktan gurur duyan akademisyen ve çalışanlardan oluşacak. Bu duygunun dışında hesabı olan hiç kimse benimle birlikte olmayacak. Sonuç olarak Yalovalılardan beklentim; Yalova Üniversitesine sahip çıkmaları ve “bizim üniversitemiz” olgusunun yerleşmesi için bana yardımcı olmalılardır. Çünkü Yalova Üniversitesi Yalova Kenti ile birlikte anlamlı olacaktır. El birliği ile üniversitemizi ve kentimizi hak ettiği noktaya taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim