Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Yalova Üniversitesi, yaşananlar ve logo konusunda eleştirilerde ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’ye, “Yalova’yla barış” çağrısı da yapan Mutlu, “Yalova Üniversitesinde geçmişte çok büyük hatalar yapıldı. Bu hataların bedelini şimdi ödüyoruz. Daha aktif bir çalışma yapılabilseydi bugün Yalova Üniversitesinde 25-30 bin öğrenciye ulaşılmış olacaktı. Şu anda 20 binin altında bir öğrenci var. Yalova Üniversitesi FETÖ’den dolayı ciddi bir darbe aldı. Bu öğretim görevlisi bulma sıkıntısını da beraberinde getirdi. Elbette bu durum öğrencilere de yansıyınca çoğu başka üniversitelere gittiler. Gittikleri yerlerde de üniversite hakkında doğal olarak kötü propaganda yaptılar. 3-4 senedir de bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Tabiri caizse üniversitenin yıkılan, hasar gören bu imajının yeniden tamir edilmesi lazım. Eruslu’nun gitmesi sonrasında gelen rektörler de hep atama ile geldiler. Asalet alamadılar vekaletle biri geldi biri gitti. Dolayısıyla maya bir türlü tutmadı.  Yeni gelen rektör bakalım ne yapacak. İlerleyen süreçte göreceğiz” dedi.
 

“Kullandığı üslup doğru değil”
Yalova Üniversitesi’nin logosunun değişmesi konusunda Rektör Cebeci’nin ortaya koyduğu tutumu da eleştiren Mutlu, “Üniversite logosunun değişmesi konusunda rektörün ortaya koyduğu tavır çok doğru bir tavır değil. Gelir gelmez Yalova ile kavga etmenin bir anlamı yok. Kullandığı üslup da çok doğru bir üslup değil. Üniversite logosu konusunda bir fikri varsa da bunu daha yumuşak bir üslupla ifade edebilir. Mesela kullanılan bu logonun neyi anlattığını Yalova halkına anlatmalıdır bir kere. Eğer Yürüyen Köşk ambleminden daha anlamlıysa zaten herkes susar. Ne olduğu belli olmayan bir logonun Yalova’nın üniversitesini temsil etmesi doğru değil. Yine Yalova’nın simgesine dönüşen Yürüyen Köşk’le mevcut logoyu karşılaştırmayı da hiç yerinde bulmuyorum. Gelen rektörlerin hiç birisi Yalova ile barışamadı zaten. Neden barışamadığının altında yatan sebebi de araştırmak lazım elbette” şeklinde konuştu.

 

“Gerekirse mektup göndeririz”
Yalova Üniversitesinin logosu ile ilgili Kent Konseyi’nin ve halkın taleplerini içeren bir mektubun Rektör Cebeci’ye gönderilmesini de gündemlerinde olduğunu vurgulayan Mutlu, “Biz bu konuda rektörle de görüşmeyi planlıyoruz. Zira üniversite logosunun Yürüyen köşk olması yönünde oluşmuş bir talep var. Halkın bu talebini kimse görmezden gelemez. Rektöre bu konuyla ilgili taleplerimizi içeren bir mektup da göndermemiz gündemde. Elbette bu mektubun metnini halkımızla da paylaşacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim