CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal başta olmak üzere Yalova’nın siyasilerinin, hukuk camiasının, ailesi, dostları ve sevenlerinin katıldığı cenaze namazına Tunç’un eşinin akrabası eski basketbolcu İbrahim Kutluay ve ailenin en yaşlı isimlerinden Halim Tunç ta katıldı.

Yalova’da bir ilk yaşandı

Tunç’un ailesinin izin vermesiyle Yalova’da ilk kez organ bağışı yapılarak, böbrekleri ve karaciğer 3 hastaya umut olmuştu. Bursa Tıp Fakültesi ve Özel Acıbadem Hastanesi’nin organ bağışı nakil araçlarıyla Bursa’ya götürülen organlar, 3 kişiye yaşama umudu sağlayacak. Tunç’un oğlu Burçin Tunç ta, herkesi organ bağışı yaparak başka insanların yaşamasına katkı vermeye davet etmişti.

Bürosunun önünde tören yapıldı

Tunç’un cenaze namazı öncesinde de avukatlık bürosunun bulunduğu Barış Sokak’ta avukatların ve sevenlerinin katıldığı bir tören gerçekleştirildi.

Çiçek yerine TEV’e bağışta bulundular

Cenazede de yine ailenin isteği üzerine Türk Eğitim Vakfı TEV stand açtı. İsteyenler, cenazeye çelenk göndermek yerine, TEV’e cami avlusunda bağışta bulunarak, hazırlanmış olan sembolik çiçeksiz çelenklere isimlerini yazdırdı. TEV yetkilileri, cenazede toplanan bağışların eğitim için kullanılacağını kaydetti.

Fenerbahçe bayrağı ile uğurlandı

Çok sayıda katılımın olduğu cenaze töreninde, rahmetli Tunç, tabutunun üzerine serilen Fenerbahçe bayrağı ile son yolculuğuna uğurlandı. Sarı lacivertli renklere tutkusu ve bağı bilinen Tunç’un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığına defnedildi.
Editör: TE Bilişim