Şube Başkanı İbrahim Oktay oldu

78 delegenin katıldığı kongre ile şimdiye kadar temsilcilik olan Sağlık Sen şubeleşti. İl Temsilcisi olan İbrahim Oktay, Sağlık Sen Yalova Şubesi Başkanı olarak seçildi. Oktay’ın yönetim kurulunda Mustafa Karataş, Fatih Kaya, Recep Aydın, İbrahim Akgün, Halil Ok ve Erol Kilim yer aldı. Denetleme Kurulu ise Özkan Özbek, Bünyamin Ergani, Süleyman Karaca, Fikret Balaban ve Zekeriye Özdemir’den meydana geldi. Disiplin Kurulu’nda Yunus Özdaş, Ayhan Sarı, Burhanettin Gürbüz, Mücahit Ubuz, Fikret Işıktaş yer alırken, üst kurul delegeliğine de İbrahim Oktay seçildi.

Yalova Sağlık Sen 500 üyeye ulaştı

1.Olağan Kongre’ye il dışından da katılımlar oldu. Eski Çiftlikköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü olan Sinop Tarım İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Harun Yaşar Aliş, Sağlık Sen Bilecik Şubesi Başkanı İrfan Yelken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Arif Laçin ve Cavit Demirezen, Akp İl Teşkilatı üyeleri de kongreye katılan isimler arasındaydı. Divan Başkanı olarak açılış konuşmasını yapan  Sağlık Sen Genel Sekreteri Murat Özdemir, sendika olarak yeni anayasa çalışmalarına verdikleri desteği anlatarak, Yalova’da 500 üyeye ulaşan Sağlık Sen’in şubeleşmesinin birlik beraberlik ve dayanışmayı göstermesi açısından sevindirici olduğunu kaydetti.

Oktay, “Ücret Sendikacılığı yapmıyoruz”

Sağlık Sen Yalova Şubesi Başkanı İbrahim Oktay da yaptığı konuşmada, “1995’te rahmetli Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulan sendikamız, kamplaşmanın en şiddetli olduğu bir dönemde, ‘benim inancım tam zıttı olsa da onun haklarını benim haklarımı savunur gibi savunacağım’ deme cesaretini göstererek kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Sağlık Sen’in Türkiye’de olduğu gibi, Yalova’da da yetkili olmasının altında yatan gerçek budur ve bu görüşlerini daima muhafaza edecektir. Bizler yalnız ücret sendikacılığı yapmıyor, aynı zamanda üyelerimizin özlük mücadelesi yanında özgürlüklerinin önünün açılması mücadelesini de veriyoruz” diye konuştu.

“Toplu sözleşmede memurdan yana tavrı umuyoruz”

Sendika olarak zor bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Oktay, “Anayasa değişikliklerine evet diyerek toplu sözleşme masasına yasal zemini Memur Sen hazırladı. Anayasa değişikliklerine hayır kampanyası düzenleyenlerin bugün toplu sözleşme masasından umut beklemelerini de sizlerin takdirine sunuyorum. Bir sendikanın yapması gereken ne varsa bu süreçte yaptığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki sorumluluk hükümetindir. Ancak uzlaştırma komisyonunu oluşturan kişilerin çoğunluğunun memur olduğunu düşündüğümüzde ağır bir sorumluluğun içine girdikleri gerçeğinden hareketler memurdan yana tavır almalarını umuyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim