Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri Yalova ve İstanbul'da yaptıkları 2 ayrı operasyonla piyasaya sahte para sürmek isteyen 1 kişi ve Bonzai tabir edilen uyuşturucu maddeyi satmak isteyen 6 kişilik şebekeyi çökertti.
Yalova Emniyet Müdürlüğü KOM Şube piyasaya sahte para süren bir şüphelinin peşine düştü. Şahsın eşkalinden yola çıkan polis araştırmayı derinleştirdi. Şahsın daha önceden de bu yönde sabıkası olan S.S (20) olduğunu tespit eden KOM Şube ekipleri MOBESE kameralarının da yardımı ile şahsı kısa sürede yakalamayı başardı. Şahsın aracında ve üstünde yapılan aramada piyasaya sürülmek üzere bekletilen 14 adet 200 TL'lik sahte banknot ele geçirildi. Şahıs parada sahtecilik suçlaması ile sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.
Uyuşturucu da yakalandı
KOM Ekipleri halkı zehirlemek isteyen zehir tacirlerine de göz açtırmadı. İstanbul'dan Yalova'ya halk arasında Bonzai olarak bilinen sentetik kanabinoid maddesini getirerek satan 6 kişilik şebeke de İstanbul ve Yalova'da gerçekleştirilen paralel operasyonla çökertildi. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 94 adet sentetik kanabinoid, 114.48 gram sentetik kanabinoid ve 1 adet Remington marka ruhsatsız tüfek ile bu tüfeğe ait 41 adet kartuş ele geçirildi. Şahıslar tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edildiler. 

Editör: TE Bilişim