Yalova aylardır süren susuzluğa yenik düştü. Bir dönem İstanbul ve Kocaeli illerinin susuz kaldığı zamanlarda su takviyesi yapan Yalova'nın suyu 3 gün içerisinde tamamen tükenecek. Susuzluğun pençesinde kıvranan Yalova'da Kurtköy deresinden baraja aktarılacak olan su ve kuyulardan yapılacak takviye de ilin su ihtiyacının 4'te 1'ine dahi cevap verebilecek kapasiteye sahip değil. Beklenen yağışların bir türlü gelmedi Yalova Türkiye tarihinde suyu tamamen tükenen ilk il olmaya hazırlanıyor.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Biz bu duruma yönelik önlemlerimizi alıyoruz. Şu anda Ortaburun Göleti ile ilgili bir Yalova Belediyesi ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Belediyede buna destek oluyor. 10 güne kadar burasını bağlamak istiyoruz. Kesintileri yaşayacağız. Bu durumu bölgesel bir kuraklık afeti olarak görmek lazım. Hükümetimizde bu konuda bayağı destek oldu. Kurtköy hattını ve kuyuları pazartesi ya da salı günü devreye alacağız. Buralardan baraja su vermeye başlayacağız ama orada da yeterli seviye de su olmadığı için bu kesintiler devam edecek" dedi.
Gökçe Barajının havzası ise otlarla kaplandı. Çok az bir bölümünde su bulunan Gökçe Barajının altında yer alan binalar ve yollarda tamamen ortaya çıktı. 
Editör: TE Bilişim