Yalova Belediye Başkanı vefa Salman Yürüyen Köşk'te düzenlenen iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Salman burada yaptığı açıklamada Yalova'nın 1/25 binlik planlarında revizyon yapılmasına yönelik teklifi meclise sunacaklarını dile getirdi.
Yalova Belediye Başkanı basın mensuplarına yönelik bir iftar yemeği düzenledi. Yürüyen Köşk'te gerçekleştirilen yemeğe katılan basın mensupları ile tek tek ilgilenen Salman iftar sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Yalova'nın acilen 1/25 binlik plan revizyonuna ihtiyaç duyduğunu dile getiren Salman, "1/25 binlik planda revizyon artık zorunluluk haline geldi. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. O nedenle bunu belediye meclis gündemine taşıyacağız. Meclisin onayından geçirip en kısa sürede plan revizyonunu gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.
Kentsel Dönüşüm Projeleri Bakanlığa Teslim Edildi
Yalova'da uzun süre tartışılan ve halen akıbeti tam olarak belli olmayan Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da konuşan Başkan Salman, "Bende Bağlarbaşı Mahallesinde doğmuş ve orada büyümüş bir Yalovalı olarak bu mahallemizde gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşümü çok önemsiyorum. Bu konuya verdiğim önemi projeyle ilgilenen ekibi bizzat kendime bağlamamla da ortaya koydum. Orada gerçekleştirilmek istenen dönüşümün planlarını yaparak ilgili bakanlığa teslim ettik. Ancak araya seçimlerin girmesi süreci yavaşlattı. Hükümetin oluşmasının ardından yeniden Ankara'ya gideceğiz ve görüşmeleri başlatacağız" diye konuştu.
35 Milyonluk Alacak Mutlaka Tahsil Edilecek
Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile belediyenin, su paraları ve vergilerden olan toplam 35 milyon TL'lik alacağını yasal yolla tahsil edeceği duyurulmuştu. Bu konuya da değinen Salman, "Bu alacakların tahsili yasal bir zorunluluk. Sayıştay denetçisi tarafından da belediyeye bu alacakları tahsil edin talimatı verildi. Bunu yapmamak yasal olarak suç işlemek demektir. Dolayısıyla da belediye alacaklarını faizi ile birlikte mutlaka tahsil edecektir. Bu borçları almamak ya da taksitlendirmek gibi bir şansımız yok" dedi.
RDKM' İçin Akkök'lerle Görüşecek
Açıklamaları esnasında Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM) 'nin kendisini rahatsız ettiğini de vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Burası gerek görüntüsü ve gerekse yapısı ile rahatsız ediyor. Zira kışın buz gibi, yazın ise çok sıcak olan bir yer burası. Dolayısıyla etkinliklerin yapılmasında ciddi zorluklar yaşanıyor. Önümüzdeki günlerde Akkök'lerle görüşeceğim. Burasının iç tarafının camla kapatılmasını isteyeceğim. Böylece aradaki boş alanlarda da her mevsim etkinlikler düzenlenebilir ve bu merkez daha verimli kullanılmış olur. RDKM'nin içerisinde bir nikah salonu ve o lokasyonda ikamet eden vatandaşların su paralarını ödeyebilecekleri bir vezneyi de yapmak gibi bir düşüncem var" şeklinde konuştu.
Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nun da üstünün kapatılması gibi bir düşüncelerinin olduğunun altını çizen Salman, "Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu yapıldığı günden beri neredeyse hiç elden geçirilmemiş. Her yeri dökülüyor. Burası Yalova'nın etkinliklerine ev sahipliği yapan önemli bir mekan. Hedefimiz burasının üstünü kapatmak, sahnesini yeniden yapmak ve oturma yerlerini de düzenleyerek yaz kış etkinliklerin düzenlenebildiği bir hale getirebilmek" dedi.
"Artık Ne Olacaksa Olsun"
Yalova Belediyesi'ne bağlı Hizmet A.Ş ve Yabeltaş ile ilgili son durum hakkında basın mensuplarına bilgi veren Salman, "2 şirketinde ayakta durabilmesi sermaye arttırımına bağlı. Bu talebi belediye meclisine taşıyoruz. Kabul olur ya da olmaz. Artık ne olacaksa olsun. Ama bu şirketler batarsa eğer siyaseten bir çok kişi bunun altında kalır" şeklinde konuştu.
Yabeltaş ve Hizmet A.Ş'nin başında bulunan Fatih Tanverdi'yi de savunan Salman, "Bu şirketlerin başında olan genel müdürümüz Siyasi kimlik taşımayan birisidir. Bana göre Türkiye'nin yetiştirdiği nadir beyinlerden birisidir. Kendisi Akkim Genel Müdürlüğü esnasında bu şirkete ciddi karlar yaptırmış iyi ve tecrübeli bir yöneticidir. Göreve geldiği andan itibaren şirketlerle ilgili tedbirleri aldı ve bu şirketlerin zararını en aza çekmeyi başardı" dedi.

Editör: TE Bilişim