Yalova Belediye başkanlığı görevine gelişinin ardından her yıl düzenlediği programlarla halka hesap veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman geleneği bozmadı. 4.5 yıllık hizmetleri anlatmak için Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda bir program düzenledi. Programda CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Ardahan eski milletvekili ve sanatçı Faruk Demir, CHP Yalova İl Başkanı Bahar Doğan, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Belediye meclis üyeleri, oda başkanları, STK başkanları ve Yalova Belediyesi’nin birim müdürleri de hazır bulundu. Çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen programa katılan ve programın moderatörlüğünü de üstlenen Ardahan eski milletvekili ve sanatçı Faruk Demir kendisine ait, “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” adlı şarkısını Yalovalılar için seslendirdi. Vatandaşların da eşlik ettiği şarkı sonrasında vatandaşlara hitap eden Demir, “Yalova’da olmaktan çok mutluyum. Kırklareli’nde bir panelde bir söz duydum. Orada belediyecilik aslında ne yol, ne asfalt ve kaldırımdır. Belediyecilik beldeniz insanlarının acısında ve mutluluğunda yoksanız belediyecilik değildir. İstediğiniz kadar yol yapın gönüllere köprü yapamazsanız belediye başkanı olamazsınız. Görüyorum ki Vefa Salman bu köprüyü çok güçlü bir şekilde kurmuş” dedi.

Ardahan eski milletvekili ve sanatçı Faruk Demir ardından Yalova Belediye Başkanı vefa Salman’ı sahneye davet etti. Elinde Türk Bayrakları olan çocukların eşliğinde eşi Dilek Salman ile sahneye çıkan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman vatandaşları selamladı.

Ardından konuşmasına başlayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “2013 senesinde Yalova’ya Vefa diye yola çıktık. Partim takdir etti adaylığı Roman Mahallesinin kenarında bir evde doğan kasap bir babanın oğlu olan bana verdi ve sizlerin oylarıyla da Yalova Belediye Başkanı oldum. O süreçten sonra birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz dedik. Bu bir ekip işiydi. Ben ve ekibim Yalova’yı güzelleştirmeye, modernleştirmeye ve çağdaşlaştırmaya, sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın en güzel kentlerinden birisi yapmaya ant içtik. Bu yolda taşları üst üste koyarak 4,5 yılı geride bıraktık. Ben bu günlere Yalova halkı getirdi. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. 2015 yılında ki seçim Türkiye’ye umut oldu. O nedenle de biz Umuttur Yalova dedik. Ben insanları seven Hümanist bir adamım. Ama siz Yalovalıları herkesten daha çok seviyorum. Söz konusu Yalova ise gerisi teferruattır. Ben Yalova’ya aşığım. Bir kere daha dünyaya gelsem yine bu kentte dünyaya gelmek isterim. Bu dünyada bir cennet varsa orası da Yalova’dır. Bizim başkanlığımızın bugüne kadar ki döneminde kentimize verdiğimiz en önemli katkılardan birisi de Yalova’yı, dostluğun, huzurun ve barışın kentine dönüştürmemizdir” dedi.

“Atatürk’ün emanetine sahip çıktım”
Konuşmasına Atatürk’ü Yalova’ya verdiği önemi hatırlatarak devam eden Salman Yalova’nın bir beton kenti olmasına izin vermeyeceğinin altını çizdi. Salman , “Gazi Mustafa Kemal’in bize emaneti olan bu kente 4.5 yıllık görev süremde sonuna kadar sahip çıktım. Burası çevre ve doğa kenti. Burası beton yığını olmasın diye elimizden geleni yaptık. Yalova Bursa-Kocaeli-İstanbul arasında bir vaha. Yalova’da belediye başkanlığı ve yöneticilik yapacak insanların artık şunu çok iyi bilmesi lazım. Yalova çevre ve doğa kenti kimliğini korumak zorunda. Bu da Yalova Belediye Başkanının birinci görevidir. Bu bilinçle buradan sizlere ve tüm Yalova’ya söz veriyorum ki ben görevde olduğum sürece Yalova’nın beton yığını olmasına izin vermeyeceğim. %58 orman kimliğini koruyacak” şeklinde konuştu.

“Maaş ödeyemez demişlerdi”
Yalova Belediye Başkanı seçildiğinde kendisi için, “2-3 ay sonra maaş ödeyemez” dediklerini hatırlatan Salman, “Bu süreç içerisinde birçok ilke imza attık. Farkındalığı olan birçok projeyi ilimize kazandırdık. Bizim seçim sürecinde, ‘Vefa Salman ve ekibi göreve geldiğinde 2-3 ay içerisinde maaş bile ödeyemez’ dediler. Değerli vatandaşlarım göreve geldiğimizden sonra belediye personelimizin 54. maaşlarını da dağıttık. Yalova Belediyesi’nin çalışanlarına hiç borcu olmadığı gibi geçmiş dönemde borç batağında olan YABELTAŞ ve Hizmet A.Ş artık zarar etmiyor. Ben buradan belediyemizin şirketlerinin yönetim kurulu başkanı olan fatih Tanverdi ve ekibine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Her zaman halkın içinde oldum”
Belediye Başkanı olmanın halkla iç içe olmayı gerektirdiğini vurgulayan Salman bu nedenle halkın her zaman yanında olduğunu belirtti. Halkın acısında da mutluluğunda da yanında olduğunun altını çizen Salman konuşmasına şu sözlerle devam etti, “Belediye Başkanlığı bir insanın doğumunda başlar, ölümüne kadar devam eder. Biz hemşerilerimizin acı, tatlı günüde, doğumunda hastalığında, sünnetinde mürüvvetinde hep beraber olduk. Bu gücü ve samimiyeti Yalovalılardan aldık. Bu süreçte istemeden bilmeden kırdığımız, üzdüğümüz insanımız olabilir. Yaptığımız hatalar olabilir. Ben ya da arkadaşlarım bunu yapmış olabilir. Ben tüm ekibim adına sizlerden özür diliyorum”

“Her mahalleye eşit hizmet”
Yalova Belediyesi olarak bütçeden merkez mahallelere ne kadar yatırım ayrılıyorsa kenar mahallelere de aynı oranda pay ayrıldığını hatırlatan Salman, “Seçim zamanı verdiğim bir söz vardı. Ben kenar mahalle çocuğuyum. Ben her mahalleye eşit hizmet dedim. Vefa Salman ve ekibi göreve gelene kadar belediye bütçesinden kenar mahalleler hakkını alamıyordu. Ne mutlu ki bugün o sözümüzde durduk. Merkez mahallelerde ne varsa artık kenar mahallelerde de o var. Bazı mahallelerde ki insanlar o mahalleden çıkıp merkez mahallelere de gelmek istemiyor. İnsan ayırmadık. Herkese eşit mesafede olduk. Kimsenin etnik kökenine bakmadık. Ama sizlerde bunun hakkını bana verdiniz” dedi.

“Dünyada örneği yok”
Haftada 2 kez gerçekleştirilen şeffaf oda toplantıları ile halkla bir araya geldiklerini vurgulayan salman, “Türkiye’de değil dünyada hafta da 2 gün halk toplantısı yapan başka bir belediye başkanı yok. Halk toplantısı yapmak siyasetçi için mangal gibi yürek ister. Ama biz bu cesareti ve gücü hep sizden aldık. Size güvendik. Sizden birisi olduk. Ben 13 mahalle muhtarına da buradan teşekkür ediyorum. Zira yaptığımız mahalle buluşmalarında beni bir kez olsun yalnız bırakmadılar. Mahallelerimizde üretilen çözümlerde, getirilen hizmetlerde onların da büyük payı vardır” dedi.

“Yalova’yı daha ileriye taşıyacağız”
Salman konuşmasının ardından belediye tarafından yapılan hizmetlerin konu alındığı video sunumu gerçekleştirildi. Salman bu sunum esnasında da videoyu sık sık durdurarak hizmetlerle ilgili bilgiler verdi. Salman, “Göreve başladığımızdan bu yana Yalova’mızın çehresini Atatürk’ün kentine yakışacak şekilde ele aldık. Yani kentsel tasarım projeleri ile peyzaj ve çevre düzenlemelerini yapmaktayız. Yalova yeşil bir kent. Biz de yeşil alanları arttırmak adına çabaladık. Yeşil alanları arttırmak ve güzelleştirmek için, ‘Çiçek kenti Yalova’ sloganı ile hemşerilerimize hizmetlerimizi sunuyoruz. Amacımız daha yeşil bir Yalova, sürdürülebilir sağlıklı bir çevre oluşturabilmek için kişi başına düşen aktif yeşil alanları yaygınlaştırmak amacıyla ağaç ve çiçek dikimi, yeşil alanların bakımı, çocuk oyun grubu ve fitness gruplarıyla ilgili hizmetleri geliştirmek ve uygulamasını yapmak. Yeşil ile mavinin en güzel buluştuğu yer olan Yalova’mızı sizlerin bize verdiği güç ile daha ileriye taşımak görevimizdir” diye konuştu.

“Yeniden adayım”
Programın sonunda katılımcıları selamlamayı da ihmal etmeyen Salman belediye başkanlığına aday olacağını net bir şekilde açıkladı. Katılanlara, “Yalova devam diyor mu” diye soran Salman, “Yalova hizmet bekliyor. Partim ve sizlerde onay verirseniz ben yeniden başkanlığa adayım. Vefa Salman ve ekibi size kurban olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim