20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulmuş ve çocuk haklarını güvence altına alan Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin önemine vurgu yapan Başkan Salman; “Ülkemizin de imzalamış olduğu ‘Çocuk Hakları Sözleşmesi’  bu yolda atılmış önemli bir adımdır. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir.  Onlar için yaptığımız her yatırım, ülkemize, geleceğimize yapılmaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi bunun en anlamlı örneklerindendir.”  dedi.

Çocuklarımızı Topluma Kazandırmak Esas Görevimizdir

”Geleceğe umutla ve iyimserlikle bakabilmemiz için, çocuklarımıza çağdaş yaşam olanakları sunmalı, gerek fiziksel gerekse psikolojik gelişimlerine olumlu katkılarda bulunacak yaşam alanları oluşturmalıyız. Ülkemiz genç nüfusun yoğun olduğu ve bu sebeple gelişim potansiyeli yüksek bir ülke. Atatürk’ün gösterdiği yol ve yaptığı devrimler ışığında amaçladığımız yarınlara ulaşabilmek için çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemleri alarak, onları suç ve suçlulardan korumak,istismar edilen çocuklarımıza sahip çıkmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onları topluma kazandırmak esas görevimizdir.  Bizler bu yolda üzerimize düşen vazifeleri yapmak için çalışıyoruz.

Çocuklarımızın ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, aydın bireyler olmalarını ve korkusuz bir dünyada hakkettikleri biçimde yaşamalarını temenni ederek, ‘Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim