İşyerinde hem kendilerine gelir hem de ev hanımlarına evlere iş vererek ev ekonomilerine katkı vermelerini sağlayan, Sevim Okçu ve Sema Turakine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti.
Yalovalı iki kadın girişimci işyerlerinde ev hanımlarına yaptırdıkları ürünlerin satışını yapıyor. Eşarp tülbent satışı yapan Okçu ve Turakine, ev hanımlarına ek iş yapmak isteyen kadınlara tülbent kenarına püskül ve boncuk işi yaptırtıyor. Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret eden iki girişimci yaptıkları iş hakkında bilgi vererek daha fazla kadına iş imkanı sağlamak istediklerini belirttiler. Kapalı Pazaryeri eski Zabıta bürosunun bulunduğu yerde satışlarını sürdüren Sevim Okçu ve Sema Turakine evlerinden iş yapmak isteyen bayanların buraya müracaat etmeleri halinde kendilerine iş imkanı sunabileceklerini dile getirdiler. 
Ev hanımlarının, ev ekonomisine katkı sağlamaları için kendisinin de projesinin olduğunu belirten Başkan Salman; “Sizlerin yapmış olduğu bu sistem benim seçim dönemimde gündeme getirdiğim projelerden bir tanesi. Kadınlarımızın evlerinden iş üreterek bunu satması ve ev ekonomisine katkı sağlaması benim arzu ettiğim bir şey. Umut Merkezlerimiz bünyesinde bunu bir nebzede olsa gerçekleştiriyoruz. Katkınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim