Salman,  gazetecilere yaptığı açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi’nde Roman kökenli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı bölgede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen nokta hakkında değerlendirmede bulundu. Kendisine konuyla ilgili bir sonum yapıldığını belirten Salman, “Kentsel dönüşümle ilgili proje yapan firma icra anlamında somut bir adım daha atmadı. Bir taslak çıkarmışlar. Bana 3 boyutlu bir sonum yaptılar. Tabi kafamda soru işaretleri oluştu bununla ilgili.  Öncelikle şunu istiyorlar; bakanlığa gidip beraberce bunu görüşmemizi, görüştükten sonra da eyleme geçmeyi. Tek başına kendilerinin gücünün yetmeyeceğini söylediler. Seçim dönemi bakanlık bununla ne kadar ilgilenir soru işareti var kafamda” diye konuştu.

Proje detayları hakkında da bilgi veren Salman, “Projede birkaç farklı bölge var. Projeyi 3’e, 4’e ayrımışlar. Burada yaşayan Romanlara yönelik evler yapmışlar iki katlı. 1+1, 2-1, 3+1 evler yapmışlar. Onun dışında 7-8 katlı evler var. Bu yüksek katlı binayı yaptığımız zaman yanlarında 2 katlı evler olacak. Bir de burada Romanların kaçı hak sahibi. Onlara bir fiyat skalası belirlemişler. Tam anlamıyla icraata konulacak bir çalışma görmedim. Beni tatmin etmedi. Ben çekincelerimi söyledim. Ocak ayı içinde bakanlığa gideceğiz ve bakanlığın bakış açısını göreceğiz” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili bölgedeki halkın görüşlerini alacağını sözlerine ekleyen Salman, şöyle konuştu:

“Ocak ayına kadar Roman mahallesindeki insanlarla görüşeceğim. Onları oradan aldın, nereye götürecen bir sürü sıkıntı var. Bunlar orada yaşadığı zaman yandaki adama rahatsızlık verecek. Benim yerim var orada. 7-8 kat bina yapacan, benim binam 2 katlı. Bu Hacımehmet’te de olmuştu. TOKİ konutlarına 4 kat verildi. Ocak ayından itibaren somut adımlar atılacak, projenin olabilirliği, olursa nasıl olacağı belli olur. Bazı hak sahibi olmayanlar da var orada. Bu proje yapılmalı. Bu bölge birkaç açıdan sıkıntılı.”

Editör: TE Bilişim