CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün 20. gününde kamp için mola verilen Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ile nişanlısı Şeyda Arslan’ın nikah törenine katıldı.Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın kıydığı nikahta genç çiftin nikah şahitliklerini Kılıçdaroğlu ve CHP Kocaeli milletvekilleri yaptı.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'nın kıydığı nikahta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Sevim Kılıçdaroğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyetve Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay nikah şahidi oldu. Kılıçdaroğlu genç çiftin evlilik cüzdanını, "Yuvayı dişi kuş yapar' diyerek Şeyda Arslan'a verdi. En zor konuşmaların nikah konuşmaları olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi size uzun bir nutuk çekeceğim. En zor konuşmalar nikahta yapılan konuşmalardır. En büyük arzumuz onların mutlu olmaları. Adalet için yürüyoruz. Ankara'da yolumuza başladık. İstanbul'a kadar yürüyeceğiz. Niçin yürüyoruz? Böyle mutlu tabloları görmek için yürüyoruz. Çocuklarımız, evlatlarımız ve torunlarımız güzel günler görsünler, her evde huzur olsun, ülkede huzur olsun, birlikte yaşama irademizi koyalım diye bu mücadeleyi yapıyoruz. Bu nikaha katıldığım için ve tanıklık yaptığım için son derece çok mutluyum. Kendilerini yürekten kutluyorum. Murat müthiş bir evet dedi. Ama dışarıda, evde nasıl der onu bilemiyorum. İçişleri bakanları evde çok güçlü olurlar. Bizde evde sesimiz o kadar güçlü çıkıyor mu, bilemiyorum. Tanığı burada. Elbette ki dişi kuş yuvayı yapar derler. Bu evin tapusu ve evin tapusunu evin hanımına teslim etmek benim açımdan da bir onur ve kendisine evlilik cüzdanını veriyorum" dedi.
Nikahın kıyılmasının ardından Kemal ve Sevim Kılıçdaroğlu çifti geline bilezik hediye etti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman genç çiften çocukları olduğu taktirde kız olursa 'Adalet' ismini, erkek olursa adını 'Kemal' koyacakları şeklinde söz aldı. Daha sonra Murat Erinç nikaha katılanlara "Hak, hukuk, adalet" şeklinde slogan attırdı.
Nikahın ardından Kılıçdaroğlu, “Bu tabloları görmek için yürüyoruz, çocuklarımız, evlatlarımız, torunlarımız güzel günler görsün diye. Her evde huzur, Türkiye’de huzur olsun. Birlikte yaşama irademizi ortaya koyalım diye bu mücadeleyi yapıyoruz. Bu nikaha katıldığım ve tanıklık yaptığım için son derece mutluyum. Kendilerini yürekten kutluyorum” dedi. Kılıçdaroğlu genç çifte Türk bayrağı hediye ederken, nikah cüzdanını geline verdi. Ardından Kılıçdaroğlu çiftinin gelin ve damada takılarını takmasının ardından tören sona erdi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman  yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahitliğinde İzmit İl Gençlik Kolları Başkanı Murat ile Şeyda'nın nikah akitlerini #adalet yürüyüşünde renkli kareler eşliğinde gerçekleştirdik. Şeyda-Murat Erinç çiftine vatana, millete hayırlı evlat yetiştirmeleri temennisi ile bir ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi

Editör: TE Bilişim