"Üç büyük kenti ve Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayan önemli bir nokta olmamızın yanı sıra şehir içi trafiğinin çözümü için de büyük önem arz eden köprülü kavşağın yapımının hızlı bir şekilde ilerliyor olması bizleri sevindiriyor" diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman şunları dile getirdi; "Gerek Karayolları yetkilileri ile gerek firma yetkilileri ile sürekli diyalog halindeyiz. Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürümüzden dörtyolda yürütülen çalışmaların haftalık olarak değerlendirmelerini alıyor ve konuyu yakından takip ediyorum. Resmi olarak 23.03.2015 tarihinde projeyi teslim alan firma yetkililerine şantiye yeri için yardımcı olarak işin biran önce başlamasını istedik. Nisan ayında ilk kazmayı vuran ekip sabah 07:00 ile gece 24:00 saatleri arasında çift vardiya olarak çalışıyor. Toplam 400 metre uzunluğundaki projenin üçte birlik kısmı tamamlanmış durumda. Köprülü kavşak için toplamda 14 ayak yapılacak, şuanda 5 ayak bitti ve 9 ayak kaldı."

Pazartesi Prefabrike Kirişlerin Üretimi Başladı 

Köprülü kavşağın yapımında en fazla zamanı fore kazıkların çakılmasının ve ayakların inşa edilmesinin aldığını söyleyen Başkan Salman açıklamasını şöyle sürdürdü; "Zaman alacak iki konu fore kazıklar ve ayaklar. Şuan için 14 ayağın 5'i tamamlandı. Fore kazıkların çakılmasının da yarısı bitmiş durumda. Bu işlemler tamamlandıktan sonra üst yapımı hazır demonte olarak gelip monte edileceğinden daha hızlı olarak tamamlanacak. Pazartesi itibariyle de firma prefabrike kirişlerin üretimine başladı. Çalışmalar aynı tempoda devam edecek. Bu nedenle de firma yetkilileri ile de yaptığımız görüşmelerde ortaya çıkan sonuç resmi teslim tarihi olan 12 Aralık'tan önce Ekim ayında projenin tamamlanarak köprülü kavşağın hizmete açılacağını öngörüyoruz. Büyük bir özveri ile çift vardiyalı çalışarak işi hızlandıran firma yetkililerine ve kavşağın inşasında çalışan emekçi kardeşlerime, halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum."     

Proje İle Alt Yapı Çalışmaları da Entegreli Olarak Yapılıyor

Köprülü Kavşak çalışması ile alt yapı çalışmalarını birlikte yürüttüklerini dile getiren Başkan Salman; “Çalışma alanında bulunan 900’lük ve 1000’lik su şebeke hattını da proje kapsamında yeniliyoruz. Pazartesi günü itibariyle maksimum 1 hafta sürmesini planladığımız su şebekesi çalışmalarımız başladı. Bu sebeple Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Mahallesi’ne geçişi kapatmak zorunda kaldık. Bu güzergahı kullanan değerli hemşehrilerimiz İstanbul Caddesi, Cengiz Koçal(Yalı) Caddesi’ni ve Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinden Veda Sokağı kullanabilirler. Bu süreci yenileme çalışmaları nedeniyle yaşamak zorundayız. Yaşanacak mağduriyet sebebiyle tüm halkımızdan özür diliyorum. 1 hafta olarak planlanan çalışmayı daha kısa sürede tamamlayarak mağduriyeti en alt seviyeye indireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim