Basın mensupları ile bahane Kafede düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman soruları yanıtladı. Salman konuşması esnasında gelen iş taleplerinden de dert yandı. Her gün onlarca kişinin belediye kapısına gelip iş istediğini vurgulayan Salman, "Bugün şeffaf odaya girdim 11 kişi geldi. Bu 11 kişiden 10'u iş istedi. Artık gerçekten bu taleplerden bıktım. Bu konu hariç hiç bir şeyden şikayetçi değilim ama bu konuda gerçekten çok bıktım. Her gün 30 - 40 kişi iş başvurusuna geliyor. Gelenlerin çoğu da belediyede iş istiyor. Birini işe alıyorsun sonra arıyor,'Bana bunumu layık gördün' diyor. Herkes masa başında çalışmak istiyor. Bedenen kimse çalışmak istemiyor. Herkes belediyeyi çiftlik gibi görüyor. Bir çalışanı yanıma çağırıp, 'Belediye uzaktan çiftlik gibi mi görünüyor' diye sordum. , 'Evet' dedi. Bu mantığı yıkmamız lazım. Belediye 2 bin kişinin çalıştığı bir fabrika olsa bu yükü taşıyamaz. Sakın olup bana gelip de iş istemeyin" dedi.

Samanlı'nın Sağ Tarafı Vurgusu


Samanlı Köyünün mahalle yapılıp yapılmayacağı tartışmalarının sorulması üzerine ise Salman, bir dönem Yalova gündemine bomba gibi düşen, "Derenin öbür tarafı" sözlerini aratmayacak bir vurgu yaptı. Salman, "Bu 5 köy mutlaka mahalle olmak zorunda. Yalova'nın 50 yılını planlamak ve önünü açmak adına mutlaka bunu yapmalıyız. Günlük ve anlık düşünmeyi bırakmak lazım. Bu köyler tarım köyleri değil ki artık. 10 dönümlük arazide tarım yapana tarım yapıyor diyemezsiniz. Tarım yapılacak arazi en az 100 dönüm olmalı. Böyle bir toprak yok ki Yalova'da. O köyler mahalle olsun zaten değerli topraklar. Daha da değerlenecek. Orada 2.5 kat irtifası var. Bu 4 kata çıkmak mecburiyetinde. Yalova'yı başka türlü büyütmek mümkün değil. Köprü açılacak. Yalova İstanbul'un banliyösü olacak. Bunu bildiğin halde bir muhtar romantizm yapacak diye geleceği görüp şekillendirme. Beni köy meydanına davet etmiş. Bu köy ağzı sadece. Samanlının sağ tarafında oturan insanların bilgi birikimi, köyde yaşayan insanların çok üzerinde. Zaten orası köy değil ki farklı bir mahalle. Cengiz Koçal orada otururdu. Yakup Koçal, Mustafa Pehlivan oraya taşındı. Orası farklı bir mahalle oldu" şeklinde konuştu.

Mecliste Komisyona Göndermek Hastalığı var


Yalova Belediye Meclisindeki bir konuyla ilgili yöneltilen soru karşısında da meclis üyelerine adeta çatan Salman, "Belediye Meclisinde bu dönem konuları komisyona göndermek, 'İn', Bu da belediye tarihinde ilk oluyor her halde. Bir komisyon hastalığı var bazı meclis üyelerinde. Her konu komisyonlara gitmez. Meclisin üzerinde daha yetkili bir merci yok. Kararı meclis verir. Her konunun meclise sevk edilmesini doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

Karayolları Samimi Olsun


Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Tomani Meydanında yapacağı çalışma için Yalova Belediyesinin burada ki ağaçları kesmesini bekledikleri yönündeki açıklamasına da cevap veren Salman, " Ağaçların Tonami meydanından sökülmesini taahhüt ettik. Karayolları buradaki çalışmayla ilgili ne zaman ihaleye çıkacak bununla ilgili kafamda soru işaretleri var. Bu konuda Yalova Valisi'ne de bilgi vereceğim. Biz zaten burada ki ağaçları kaldıracağımızın yazısını Karayollarına yazdık. Ağaç konusu hassas bir konu. Orada ağaç kesimi diye bir şey söz konusu dahi olamaz. Orada anıt ağaç olup olmadığını da sordurduk.Oradaki adımlarımızı sağlam atıyoruz. Ama çıkıp bütün yükü belediyeye atmak da doğru değil. Onlarda samimi olsunlar. Ben ağaçları kaldıracağımı söyledim. Sen ihaleyi başlat. Neyi bekliyorsun. Mevzuat hazretleri kolay kolay olmuyor. İhaleye bugün çıkacağım dese nereden baksanız 3 ay geçecek. Kazma vurmak 6 ay. Kavşak çok büyük bir ihtiyaç. Ama orada kavşak yerine bir alt geçit düşünülmeliydi. Burası İzmir'in girişi gibi rezalet bir hale gelmez umarım" dedi.

2015 Yılında 250 Bin Metre Kare Yol Yapılacak


Toplantıya Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'de katıldı. Fen İşler olarak Yalova'da 2015 yılında yapılacak işleri planladıklarını söyleyen Güleç, "2015 yılı sonuna kadar Fen İşleri'nin tüm yatırım programı da hazır. Yalova'da ki tüm imara açılmış bölgelerin yollarını da 1 yıl içerisinde yapacağız. 1 yılda 250 bin metre kare yol yapacağız. Hangi sokağın ya da caddenin nasıl ve hangi ay yapılacağına yönelik tüm planlamalar tamamlandı. Muhtarlara, Telekoma, UEDAŞ'a ve ilgili tüm kurumlara da bilgi verdik. Kimse bu günden sonra yolumuz bozuk diyemeyecek" diye konuştu. 

Yürüyen Köşk Yolu Mart-Nisan Gibi Bitecek


Yeni Adliye Binasının arka tarafında yapılmaya başlanan Yürüyen Köşk yolu ile ilgili de bilgi veren Güleç, "2015 yılında yatırım programına alınacak olan Yeni Adliye binasının arkasından Yürüyen Köşk'e gidecek olan yolun çalışmalarına başladık. Üst toprakları alıyoruz. Mart-Nisan aylarında çalışmalar tamamlanacak. Yalova Cumhuriyet Başsavcısı ile koordineli çalışıyoruz. O yol Yürüyen Köşk'e yakışır bir yol olacak" dedi.  

Editör: TE Bilişim