Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 
‘Atalarımızın Yalova’nın Kurtuluşu’nda canını, kanını verdiği bu özel günü anmakta gurur duyuyorum’ diyen Başkan Salman, mesajını şu sözlerle sürdürdü:
“Türkiye’nin adeta bir fotokopisi olan ve güzel ülkemizin her köşesinden bir araya gelen vatandaşlarımızın oluşturduğu Yalovamızda tıpkı bugünlerde olduğu gibi kuzeylisiyle, güneylisiyle, doğulusuyla, batılısıyla bir arada yaşayan Atalarımız verdikleri mücadeleyle kentimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen milli mücadele sonucunda 19 Temmuz 1921’de Yalovamız bağımsızlığını ilan etmiştir.Atalarımızın Yalova’nın Kurtuluşu’nda canını, kanını verdiği bu özel günü anmakta gurur duyuyorum
Bu duygu ve düşüncelerle bütün imkânsızlıklara rağmen kahramanlık öyküsü yazan milli mücadelenin kahramanı başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü kutluyorum” 
Editör: TE Bilişim