Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Yalova Üniversitesi’nin Logosu Yürüyen Köşk Olsun’ isimli kampanyaya attığı imza ile destek verdi.
 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya mirası, çevrecilik abidesi Yürüyen Köşk’ü kentin markası yapmak için çalışmalarını yürüten Belediye Başkanı Vefa Salman, MHP tarafından yürütülen kampanyaya destek verdi. Atatürk İlköğretim Okulu önünde Yalova Belediyesi Lostra Salonu yanında kurulan kampanya destek masasını ziyaret eden Başkan Salman, MHP İl Başkanı Hasan Topçular ve yönetimini de düzenledikleri anlamlı kampanya için tebrik etti.
Başkan Salman, “Yürüyen Köşk’ü kentimizin markası, sembolü yapmak için her türlü çalışmayı ve girişimi yapıyoruz. Bu yönde yapılan her türlü organizasyona da destek oluyoruz. Üniversitenin logosu ilk değiştirildiğinde henüz aday adayıyken karşı çıkmış ve bu kentin marka değerinin Yürüyen Köşk olduğunu vurgulayarak logonun değişmemesi gerektiğini belirtmiştim. Milliyetçi Hareket Partisi'nin başlatmış olduğu ‘Yalova Üniversitesi’nin Logosu Yürüyen Köşk Olsun’ imza kampanyasına katılarak destek olduk. Şu anda Atatürk İlköğretim Okulu önünde devam eden imza kampanyasına tüm hemşehrilerimi destek vermeye davet ediyor, bu kampanyayı başlatan MHP İl Başkanı Hasan Topçular nezdinde tüm yöneticileri kutluyorum” dedi.
12 Haziran 2013’de Başkan Salman aday adayı iken gazetelere şu açıklamayı yapmıştı;
Yürüyen Köşk’ün Yalova ile özdeşleştiğini ve bunun dünyaya açılma iddiası taşıyan Yalova Üniversitesi’nin logosundan çıkartılmasının büyük bir yanlış olduğunu dile getiren Salman, şunları söylemişti; “Unutulmamalıdır ki bu ilin adını taşıyan üniversite Yalova’nın bir parçasıdır. O nedenle de bu ilin simgesini logosundan çıkartmak hatadır. Ben, üniversite yönetiminin gelen tepkilere kulaklarını tıkayacaklarını sanmıyorum. Yalova Üniversitesinin logosunda Yürüyen Köşk fotoğraf gibi  yer almasa da mutlaka Yürüyen Köşk temalı bir logo vektörel olarak kullanılmalıdır. Bir atasözü, ‘At ölür meydan kalır. Yiğit ölür şan kalır’ der. Eğer üniversite yöneticileri kentin tarihi ve insanlarıyla bütünleşen bir üniversite oluşturmak istiyorlarsa logo konusunda derhal gerekeni yapmalıdır.”

Editör: TE Bilişim