Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, geçtiğimiz günlerde bir elektrik firmasında görevli 2 işçinin yük asansörü halatının kopması sonucu hayatını kaybettiği vahim olayı hatırlatarak vatandaşlara çağrıda bulundu.
Başkan Vefa Salman, “Belediyemiz A tipi bir muayene kuruluşu olan Makine Mühendisleri Odası ile periyodik kontrol sözleşmesi imzalamış ve bunu da kamuoyuna duyurmuştuk. Asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği gereği her bina sorumlusu ya da yöneticisi binalarında bulunan asansörlerini yılda bir kez A tipi muayene kuruluşuna kontrol ettirip eksiklerini gidermesi gerekiyor. Akabinde ayda bir kez de anlaşmalı olduğu bakım firmasına bakım yaptırması gerekiyor. Şu anda Belediyemiz ve Makine Mühendisleri Odası birlikte çalışarak güvensiz olan asansörlerin mühürlenmesi ve revizyonu konusunda gerekli çalışmaları yapıyor. Ancak eski binalarda bulunan tescillenmemiş, kontrolü yapılmamış asansörler için yöneticilerin ve o binalarda ikamet eden kişilerin duyarlı olarak gerekli kontrollerin yapılması için A tipi muayene kuruluşu olan Makine Mühendisleri Odasına başvurmaları gerekiyor.
Periyodik bakım zamanı gelen belediyemizde ki asansörlerin de çalışma yapılana kadar işlevleri verdiğim talimat doğrultusunda kaldırıldı. Kentimizde meydana gelen vahim olayın bir kez daha tekrarlanmaması adına halkımızı asansörler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Asansörlerinizin yılda bir kez periyodik kontrolünü ve ayda bir kez de bakımını mutlaka yaptırınız” dedi.
Makine Mühendisleri Odası’ndan telefonla randevu talebinde bulunmak için (0226) 812 50 74 no’lu numarayı arayabilirsiniz. 

 

Editör: TE Bilişim