Yalova Üniversitesi’nin en genç fakültesi olan Sanat ve Tasarım Fakültesi, Yunanistan’ın Selanik şehrinde Ma’de By Artist 2016’ festivali kapsamında gerçekleştirilen sempozyuma Dekan Prof.Dr. İsmet Çavuşoğlu başkanlığındaki ekiple katıldı.Ünlü ressam Bedri Baykam’ın onursal başkanı olduğu sempozyumda Dekan Prof.Çavuşoğlu da oturum başkanlığı yaptı.
Perspektifini ulusal ve uluslararası düzeyde 2015 yılında gerçekleştirdiği sanatsal faaliyetler eşliğinde güncelleyen Pinelo Gallery  ve pek çok üniversite tarafından organize edilen ‘Made By Artist 2016’, sanat ve tasarım disiplini üzerine kavramsal diyaloglara, workshoplara ve sergilere yer veren yeni bir platform oluşturma amacıyla organize edildi. Bu kapsamda festival çatısı altında Yunanistan’ın Selanik şehrinde gerçekleştirilen sempozyuma Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu, Dekan Yardımcısı ve İletişim Sanatları Bölüm Başkanı Prof.Dr.Eda Balkaş Erdoğan ve İletişim Sanatları öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Mine Artu Mutlugün katıldılar.  
Sempozyumda Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri, sunum ve sergide eser sergilenmesi şeklinde yer aldılar. Ünlü ressam Bedri Baykam’ın onursal başkan olduğu sempozyum, düzenlenen sunumlar ve sergilerle yoğun ve çok anlamlı geçti. Sanatın her alanında farklı bakış açılarıyla eserlerin sunulduğu çok yönlü ve etkileşimli bir sempozyum  gerçekleştirildi.
Nurten İLÇİN
Editör: TE Bilişim