Yalova'nın tanınan işadamlarından Kenan Engin tarafından Kirazlı Sanayi Sitesi içerisinde 44 dükkandan oluşan modern bir iş merkezi inşa ediliyor. Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanılarak inşa edilen işyerlerinin daha şimdiden %50'lik bölümü satıldı.
Yalova'nın gelişen sanayisine katkı sağlamak ve Kirazlı Sanayi Sitesi esnaflarına yakışan iş yerleri sunmak anlayışından hareketle yola çıkan ilin başarılı iş adamlarından Kenan Engin Kirazlı Sanayi Sitesi içerisinde bir iş merkezinin inşasına başladı. Modern görüntüsü, teknolojisi ve çevre düzenlemesi ile göz dolduran sanayi sitesi 2016 ocak ayında tamamlanarak işyeri sahiplerine teslim edilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kenan Engin, "Mayıs ayında aldığımız ruhsatın ardından çalışmalarımıza başladık. 44 dükkandan oluşan bir iş merkezi yapacağımızı duyurduk. Haziran ayında da temelimizi atarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Ben bu iş merkezini 6 ayda tamamlayacağımı ve işyeri sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğimi duyurdum. Bu konuda her hangi bir sıkıntı yok Ocak ayında işyerlerini teslim edeceğiz. Biz burada sanayi sitesi içerisinde bir iş merkezi kuruyoruz. Burada son sistemleri kullandık. Yaz ve kış standart iklimlendirmeyi sağlayacak bir sistem oluşturuldu. Özel bir aydınlatma gerçekleştirdik. Yine su kanallarını da normalden çok daha gelişmiş bir şekilde tasarlayarak inşa ediyoruz. Çevre düzenlemesi ve yol düzenlemeleri yine uzun uzun düşünülerek yapıldı ki burada 13-14 metre genişliğinde yollar yapılıyor. Elektrik yapısından altyapısına kadar en kaliteli malzemeleri kullanarak hiç bir masraftan kaçmadık. İşyerlerinde uzaktan kumandalı otomatik kapı sistemi uygulanıyor. Kepenk aç kapa devri artık bitti. İşyerlerinin tamamında acil çıkış kapıları var. 7 metre yüksekliğinde, 7 metre eninde ve 15 metre uzunluğunda dükkanlar inşa ediyoruz. Şu anda sanayideki en gelişmiş teknolojiye sahip ve büyük dükkanlarını yapıyoruz. Burada hem Kirazlı sanayi sitesi esnafımıza kaliteli ve modern iş yerleri sunmak ve sanayisi gelişen Yalova'ya da bu sayede katkı sağlamak istiyoruz" dedi.
%50'si satıldı
Sadece Kirazlı Sanayi Sitesi esnaflarının değil ildeki diğer esnaflarında ilgisini çeken ve talep gören yeni iş merkezinin daha tamamlanmadan %50'lik bölümünün satıldığını belirten Engin, "Burada gerçekten çok düşük karlarla neredeyse maliyetine dükkanlar sattık. O nedenle de ciddi bir talep gördük. Şu anda iş merkezindeki dükkanların %50'sini satmış durumdayız. Burasının yapımı ile ilgili çektiğimiz kredileri ödedik. Tüm anlaşmaları ve sözleşmeleri yaptık. Hiç bir aksama yaşanmadan hedeflenen tarihte burası tamamlanacak ve işyerleri sahiplerine teslim edilecek" diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim