Müftü Sarıkaya, “Yüce Allah: Fıtri özelliklerine aykırı davranışta bulunan ve yaratılış gayesinden uzaklaşan insanlara, dünya ve ahiret saadetini temin edecek prensipleri bildirmek maksadıyla ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Adem den itibaren pek çok Peygamberler göndermiştir. Kur’an-ı Kerim, yeryüzünde ilahi davete muhatap olmayan ve kendilerine elçi gönderilmeyen hiçbir kavim ve milletin olmadığını bizlere haber vermektedir. (Yunus:47-Fadr-24)

Hz. Muhammed de, insanların kalplerinin katılaştığı, irfanların köreldiği, ahlakların değiştiği, vicdani duygulara itibar edilmediği, buna karşılık insanın maddi ve manevi dengesini bozan her türlü davranışın yaygınlaştığı bir dönemde insanlığı temsille görevlendirmiş bir peygamberdir. Kaybolan tevhit akidesi O’ nun gelişi ile yeniden canlanmış, getirdiği ilim ve tefekkür anlayışı ile insanlık cehaleti yenmiş, hak, eşitlik, merhamet, sevgi, hoşgörü gibi ilahi prensipler neticesinde insanın insana kul köle olması, yetimin, yoksulun, güçsüzün ve kimsesizlerin ezilmesi sona ermiştir. Bu gün ülkemizde ve dünyada yeniden kaybolan İslami ve insani değerler, azgın çıkarcılığın, gözleri kör ve kulakları sağır ettiği,  kalpleri mühürlediği, his ve tamahkârlığı ön plana çıkardığı, kin ve nefret duygularının hızla artışına sebebiyet verdiği, şahsi çıkar hesaplarının bütün değerleri alt üst ettiği bir ortamın doğal neticesi olarak; kardeşkanı dökülmekte, insanlar intiharlara sürüklenmekte, aile yuvaları parçalanmakta, etnik ve dini çatışmalar yaşanmaktadır. İnanıyormuş gibi düşünüp, yaşayan, didişen ve bu sebeple de madde-mana ve akıl kalp dengesi bozulan, birlik ve beraberlikleri parçalanan Müslümanların, onu ve onun getirdiği prensipleri yeniden anlamaya ve anlatmaya Müminlerin kardeş olduğunu bir kez daha hatırlamaya çalışmalıyız.

Teması kardeşlik olan Kutlu Doğum Haftası Programlarımıza bütün halkımızı beklerken, İlimiz, Ülkemiz ve İslam Aleminin kutlu doğum haftasını tebrik ediyor. Bu haftanın Ülkemiz ve İslam Aleminin birlik ve dirliğine, dünyanın muhtelif yerlerinde zulme maruz kalan insanların kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”dedi.
16 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’te Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru’nun konuşmacı olarak katılacağı ‘Peygamber Efendimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku’ isimli konferansı ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başlayacak.

 

Editör: TE Bilişim