Doğan, “Gerekirse seçim kaybedelim ama Yalova’yı kaybetmeyelim” dedi. Meclis üyesi İbrahim Akay ve Altuğ Doğan da, plan değişiklikleri taleplerinin altında yatan ‘rant’ taleplerinin yol açacağı tehlikeye değindi.

 

Doğan, “Rant arayışı içinde olanlara prim verilmemeli”

 

Doğan, “Şimdilerde kendi aralarında tozcu diye tabir edilen insanlar kömür paketleme tesisi kurmak için sanayi alanlarında yer arıyorlar. 2 bin dönümlük alanda 7 tane 8 tane işçi çalıştıran adamlar. Yalova’da nitelikli sanayi için, kurumsallaşmış kimliği olan Tüsiad gibi kurumlara kayıtlı yatırımcıları çekmek amacıyla bu planlar yapıldı. Yer müsait. Dolayısıyla bu değişiklikler yapılırken böyle Yalova üzerinde rant arayışı olan insanlara prim verilmemeli. Belediye başkanlarımızın da üç beş oyun hesabını yaparak şuraya bir kat arttırırsam şuradan 200 tane oy alırım hesabıyla da yaklaşımlarıyla bakmadan, yani iyi insanlar, doğru iş yapan insanlar çoğu zaman seçim kaybeder. Olsun seçim kaybedelim ama Yalova’yı kaybetmeyelim o anlamda İl Genel Meclisimizi temsilen katılan arkadaşlarımızın daha önce de olduğu gibi Yalova geneline bakmasını ve daha bilimsel tavır koymasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Akay, “Planda bir aksaklık yok ki”

 

AKP’li Meclis Üyesi İbrahim Akay da, 25 binlik planın yapıldığı dönemde Yalova Belediyesi meclis üyesi olduğunu ve bu planların altında imzası olduğunu belirterek, günün şartlarında iyi bir planlama yapıldığını ve bir aksaklığın söz konusu olmadığını söyledi. Akay, “Yapılan bu planlama o günün şartlarında gayet iyi bir planlamaydı. Altınova’da zaten bir planlama yapılmış, Tavşanlı da uzun zamandır kat artışı istiyor sadece bu yoldan ‘ne alabiliriz’ derdindeler. Çiftlikköy’deki kat artışı veya yoğunluğun sebebi de Yalova’ya yakınlığı sebebiyle. Yalova’daki arsaların kısıtlı olması nedeniyle Çiftlikköy bölgesine müteahhitler girdi yeni arsalarla. Dolayısıyla biz bu 2007de yapılan planı eleştirirsek kendi kendimizi eleştirmiş oluruz. Şimdi konuya girerken biz aksaklıkları gidereceğiz diyorlar. Aksaklık yok ki planda. Planda hiçbir aksaklık yoktu ama birileri aksaklık olarak görüyorsa onlara söyleyecek hiçbir sözüm yok. Çünkü rant var altında, aksaklık dedikleri ranta nasıl çeviririz olayı. Şimdi burada olay, Yalova Belediyesi ‘bunu nasıl delebiliriz’in peşinde. Şimdi Sayın Valimizin yaptığı doğrudur, tüm belediyelerin talepleri alınacak, inanın en son alınacak olan taslak çok fazla değişiklik olmayacağı kanaatindeyim. Plan müellifi buna çok fazla dokundurmayacak” dedi.

 

Altuğ Doğan, “Meclisimiz günah keçisi yapılmak istenebilir”

 

CHP’li Meclis Üyesi Altuğ Doğan, plan değişiklikleriyle ilgili olarak belediye başkanlarının bir blok olduğunu ifade ederek, bunun sonucunda gelecek yoğunluk artışı taleplerinin meclis üzerinde ciddi bir siyasi yıpratma aracı olarak kullanılabileceğini söyledi. Altuğ Doğan, “Çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sayın Akay ve Nergiz’in konuştukları doğru. Bu planda maddi hata olmadı mı, oldu. Düzeltilmedi mi, düzeltildi. Bu işin püf noktası, yoğunluk ve kat artışı. Oluşturulan komisyonda belediye başkanları bir blok. Bunun karşısında kim var, bir avuç bürokrat. Şimdi bu belediye başkanları biraz kamusal güç, biraz siyasi güç, bastıracaklar. Bizim karşımıza ne gelecek biliyor musunuz, işte gerekli kurulların süzgeçlerinden incelemelerinden geçti, gerekli incelemeler yapıldı, haklı talepler yazıya döküldü, il genel meclisine geldi, ama il genel meclisi buna karşı çıktı. Arkadaşım buna nasıl karşı çıkarsınız, yoğunluk artışı çıkarılmış, kuruldan geçmiş, sen nasıl yaparsın bunu, sen vatan hainisin, diye söylerler bizi siyasi olarak rencide ederler. Bununla ilgili il genel meclisinin başkanlık nezdinde bir açıklayıcı bilgi yapılması gerektiğini düşünüyorum, bir baskı unsuru oluşturmaması adına” dedi.

 

Editör: TE Bilişim