16 Nisan’da yapılacak Referandum öncesi seçmen listeleri 18 Şubat tarihinde muhtarlıklarda askıya çıkacak. Oy kullanabilmek için seçmenlerin 26 Şubat tarihinde askıdan inecek olan seçmen listelerinden isimlerini kontrol etmeleri gerekiyor.
Askı süresince listede adı bulunmayan seçmenler ise YSK internet sitesi üzerinden seçmen sorgulamalarını yapabilecekler. Seçmen listesinde adı olmayan vatandaşların bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50. maddesinde sayılanların, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Nüfus Müdürlüğü tarafından tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini ve eklerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edilmesi gerekiyor.
Vatandaşlar e-devlet üzerinden de seçmen bilgilerine ilişkin şu verilere ulaşabilecek: “Kendisinin ve kendisi ile aynı hanede bulunan seçmenlerin seçmen kütüğünde kaydının olup olmadığı, Kaydı bulunmayan, kaydında düzeltme yapmak veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen seçmenlerin başvuru adımları ile ilgili açıklamalar; Askı döneminde aynı binada oturan seçmenler, Seçim dönemi içinde kendisinin ve aynı hanede oturan seçmenlerin oy kullanacağı sandık bilgileri,Seçmen bilgi kâğıdı, Seçim günü oy verme ile ilgili bilgiler, Engelli olduğu halde seçmen kütüğünde engelli kaydı bulunmayan seçmenlerin başvuru için yapması gerekli iş adımlarıdır.”

Editör: TE Bilişim