Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, “MHP il başkanlığı binasında gerçekleşen ziyaretle, dernek yöneticileri yaşanan gelişmelerden rahatsız olduklarını parti yönetimi ile paylaştı. Başkomutan sıfatıyla vatana küfreden vatan hainleriyle yol arkadaşlığı yapan bir zata kültür sanat yüksek ödülünün verilmesi, akabinde başbakanın Diyarbakır’da yaşanan ihanet gösterisinde başrol alması bizi derinden üzmüştür. Başbakan kendi önderliğinde maalesef bölücülük kervanını kurup istedikleri gibi yürüteceklerini zannetmektedir; ancak MHP olarak buna asla izin vermeyeceğiz.

Kürt kardeşlerimizle barıştan söz etmekle ülkede yaşayan Kürtleri pkk’lı ilan etmiştir. Bizim tek bir düşmanımız vardır o da bölücü hainlerdir, bunlarla da müzakere değil mücadele ederek barışı değil çözümü sağlayacağız. Ülkede ne Kürtlerle ne de başka birileriyle barış gerektiren bir durum yoktur. Pkk ile müzakereleri Kürtlerle barış politikası altında yürüterek şirin görünmeye çalışmak halkı aldatmaktan başka bir şey değildir. Başbakanın idda ettiği gibi bu ülke 36 etnik kökenden oluşmuyor; Çerkez, Laz, kürt, manav diye ayırdığı insanlar hepsi bizim öz ve öz kardeşimizdir ve hepsi de Türk’tür.

Ülke menfaatlerini hiçe sayarak vatana ihanet edenleri vatan topraklarında onura ederek bu ülkede barışı sağlayamazsınız. Ve PKK sorununu çözemezsiniz. Ayrıca barışı gerektirecek bir durumda yok ortada, barışacak kimse yok mücadele edecek vatan hainleri vardır. Bunu da milletimize anlatmak bizim borcumuzdur. Bununla birlikte çözüm süreci ile pazarlık masasına oturmak maalesef şehitlerimizin kemiklerini sızlatıp, gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yüreğine ateş düşürmüştür. Sayın dernek yöneticileriyle konuştuğumuz bu sorunlar maalesef ülkenin geleceğine dair büyük sıkıntılar doğuracağına işarettir.Ziyaretlerinde dolayı Türkiye harp malulu, şehit, dul ve yetimleri derneği Yalova şubesine teşekkür eder; umarım en yakın seçimlerde bu ülkeyi bu ihanetten kurtarıp hak ettiği büyük ülke kavramına ulaştıracağız. Görevimiz insanlarımıza bu ihaneti anlatarak ülkenin içinde olduğu çıkmazdan kurtarılmasını ve lider ülke Türkiye hedefine ulaşmasını sağlamaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim