Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun  MHP İl başkanı Hasan Topçular, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, ASEF Başkanı Şemsettin Gürtekin ve çok sayıda vatandaş katıldığı açılış hem hüzünü hemde mutluğu bir arada yaşattı.

Yalova Belediyesi Osmanlı Mehter Takımı'nın çaldığı marşlarla başlayan törende konuşan Milletvekili Temel Coşkun, "Şehitleri gönlümüzde olduğu gibi anıtta da yaşatacağız. Bugün şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Şehitler bizim vazgeçilmezlerimiz. Şehitlerimizi anmak ve unutmamak onlarla birlikte yaşamak millet olarak en önemli özelliklerimizden birisidir” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise yaptığı konuşmada, “Bugün bu abidede, son 100 yılın Yalovalı şehitleri var. Birinci Dünya Savaşı'ndan tutun da terörle mücadelede şehit verdiğimiz tüm Yalovalı şehitlerin isimlerini bu anıta yazdık, gönlümüze de kazıdık” dedi

ASEF Başkanı Şemsettin Gürtekin ise, “Buradaki anıt Osmanlı-Rus Savaşında 3, Birinci Dünya Savaşı Makedonya cephesinde 1, Romanya cephesinde 3, Galiçya cephesinde 7, Çanakkale'de 37, Irak cephesinde 27, Filistin cephesinde 8, Kurtuluş Savaşında 14, Kore Savaşında 1, Kıbrıs Barış Harekatında 1, terörle mücadelede 18, 5 de görev şehidi olmak üzere toplam 152 şehidimiz var. Şehitler vurulduklarında değil unutulduklarında ağlarlar. Biz onları tarihin tozlu sayfalarında hatırlamak değil, abidelerde abideleştirmek için bu yola çıktık” dedi.

 

Editör: TE Bilişim