Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Anıtında düzenlendi. Törende Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile askeri ve mülki erkan da hazır bulundu. Çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez yaptı. Ürkmez konuşmada, “18 Mart Çanakkale’nin geçilmeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm Dünya’ya haykırıldığı gündür. İşte bu nedenledir ki bu gün yüce meclisimiz tarafından Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya’da Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyan, 3 kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük adına bedenlerini toprağa koydukları gündür” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına söz alan Öğretmen Binbaşı Mert Topkaroğlu ise, “Dün bu vatan uğruna canını feda eden Mehmetçik bundan sonrada gözünü kırpmadan canını bu vatan için seve seve feda edecektir” şeklinde konuştu.

Buradaki törenin ardından Şehitliğe gidildi. Protokol mensuplarının katıldığı ziyarette askerler saygı atışında bulundu. Mezarlara başta Yalova Valisi Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman olmak üzere şehit yakınları da çiçekler bıraktı.

Gözyaşlarının adeta sel olup aktığı Şehitlik ziyaretinde, Şehit yakınları mezarlara sarılarak adeta hasret giderdiler. Şehitlerin ruhu için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından duayı ise Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü yaptı. Eller semaya açılırken dualar şehitler için gökyüzüne yükseldi.

Şehitlik ziyaretini Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi’ne yapılan ziyaret izledi. Burada Yalova Valisi Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı dernek başkanı Mustafa Ürkmez karşıladı. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Yalova Valisi Cebiroğlu, “Millet olarak size bugün ve yarınımızı borçluyuz. Türk milleti adına size teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yalova’da 29 şehidin bulunduğunu dile getiren Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez ise artık canların yanmasını istemediklerini ve bu sayının artmasını istemediklerini dile getirdi.

Buradan da Bahane Cafe'ye geçen protokol mensupları şehit yakınları ile birlikte yemek yedi.    

Editör: TE Bilişim