Ulusal Çağdaş Gençlik Çanakkale Abide Buluşması’nda şehitlikten getirilen toprak, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından Yürüyen Köşk’ün bahçesine serpildi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bu yıl 11.sini organize ettiği Ulusal Çağdaş Gençlik Çanakkale Abide Buluşması için Yürüyen Köşk’ten de toprak alınmış, Çanakkale’ye götürülerek şehitliklere ve Türkan Saylan anısına dikilecek olan çınar ağacının köklerine serpilmişti. Ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yalova Şubesi Başkanı Ayşen Saraç, Başkan Salman’ı ziyaret ederek Çanakkale’de ki şehitlikten getirilen toprağı da kendisine teslim etmişti. 
Başkan Salman, Yürüyen Köşk’e yaptığı ziyarette şehitlikten gelen toprağı köşkün bahçesinde yer alan ağacın kökleriyle buluşturdu. Başkan Salman, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Yürüyen Köşk bahçesinden alınan toprak şehitliklere ve Türkan Saylan anısına dikilecek olan çınar ağacının köklerine bırakıldı. Çanakkale Zaferi’nde şehit düşen atalarımızın bedenlerini örten bu özel toprağı da Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kentimize mirası Yürüyen Köşk’ün bahçesine bıraktık. Bu güzel vatan uğruna ebediyete intikal eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı, rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim