Kadıköy Beldesinin ortasından geçen ve Kadıköy Belediyesi tarafından ıslahı gerçekleştirilen Selimandıra Deresi'nin çevresinde yapılan ışıklandırma çalışması ile dere farklı bir görünüme kavuştu. 
Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz aylarda kendi imkanlarıyla başlattığı Selimandıra Deresi ıslah çalışmasını tamamlayarak dere yatağını modernize etmiş ve çevresini ise beton duvarlarla kaplayarak olası bir taşkın tehlikesinin önüne geçmişti. Bununla da yetinmeyen belediye derenin daha güzel bir görselliğe kavuşması amacıyla adımlar attı. Derenin çevresi ışıklandırılarak vatandaşların gezebileceği alanlar oluşturuldu. Özellikle geceleri güzel bir görünüme kavuşan derede yapılan çalışma hakkında bilgi veren Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, "Selimandıra Deresi yıllarca ihmal edildi. Biz göreve geldiğimizde ilk ele aldığımız konulardan birisi de bu derenin ıslahının gerçekleştirilmesi işlemi oldu. Dere kısa sürede kendi imkanlarımızla ıslah edildi. Ardından de deremizi güzel bir görünüme kavuşturmak adına çevre düzenlemesi ve ışıklandırması yaptık. Böylece vatandaşlarımızın kullanımına sunmuş olduk. Beldemize hayırlı olsun" dedi. 
Dere ıslahı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırması vatandaşlarında beğenisini topladı. Beldede yaşayan vatandaşlar belediyeyi yaptığı çalışmadan dolayı kutlayarak, "Beldemizin içerisinden geçen dere bazen taşıyor ve çevresine zarar veriyordu. Belediyemiz dere ıslah çalışması ile bunun önüne geçip dereyi modernize etti. Sonrasında da çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile vatandaşların dere çevresinde dolaşabilmelerine de imkan tanıdır. Dere artık beldemize yakışır güzel bir görünüme kavuştu" diye konuştular. 
Editör: TE Bilişim