Koru beldesinde etkili olan selin bilançocu açıklandı. Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Toplam 113 çiftçimizin 69 da kapalı alan, 55 da açık alan ve 152 adet serasında zarar meydana geldi" denildi.
Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar,  geçen hafta yaşanan sel felaketinin bilançosunu açıkladı   Parıldar,yaptığı açıklamada .“Meydana gelen yağış sonrası İl Müdürlüğümüzce acilen oluşturulan Hasar Tespit Komisyonumuzca zarar gören üreticilerin müracaatları alındı, teknik elemanlarımız üretici seralarını inceleyerek hasar durum tespiti raporlarını hazırladı. İlk belirlemelere göre Çınarcık ve Termal’de 07 Temmuz 2017 tarihi itibariyle toplam 113 çiftçimizin 69 da kapalı alan, 55 da açık alan ve 152 adet serasında zarar meydana geldi. Bunların dışında çiftçilerimize ait muhtelif sera alet ve ekipmanlarında da kayıplar oluştu" dedi

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle zarar meydana gelen Çınarcık İlçesi Koru Beldesi, Ortaburun köyü, Çalıca köyü ve Termal İlçesi Akköy köyünde sel taşkınının olduğu sabah incelemeler yaparak seraları ve hayvanları zarar gören üreticiler ve hayvan yetiştiricilerini dinlemişti. Geçen hafta aşırı yağış sonucu oluşan su taşkını Çınarcık ve Termal ilçelerindeki çiftçilerin seralarına maddi hasar verdiğini hatırlatan Parıldar, olay olur olmaz sel taşkınına maruz kalan bölgelere gittiğini burada üreticilerle yaptığı konuşmada hasar tespit çalışmalarına hemen başladıklarını ifade etti. İl Müdürü Parıldar açıklamasında, "Meydana gelen yağış sonrası İl Müdürlüğümüzce acilen oluşturulan Hasar Tespit Komisyonumuzca zarar gören üreticilerin müracaatları alındı, teknik elemanlarımız üretici seralarını inceleyerek hasar durum tespiti raporlarını hazırladı. İlk belirlemelere göre Çınarcık ve Termal’de 07 Temmuz 2017 tarihi itibariyle toplam 113 çiftçimizin 69 da kapalı alan, 55 da açık alan ve 152 adet serasında zarar meydana geldi. Bunların dışında çiftçilerimize ait muhtelif sera alet ve ekipmanlarında da kayıplar oluştu. Çalışmalarımız devam ediyor” sözlerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim