Etkili olan sağanak yağış süs bitkisi üretimi yapan seralar ile, Koru beldesi ve Altınova ilçesindeki ekili alanlara da ciddi zararlar verdi.  Sel sularının bastığı saksılı süs bitkisi üretimi yapan seralarda binlerce saksılı süs bitkisi zarar gördü. Sel sularının taşıdığı çamurlar ise seraların tabanını kapladı. Ciddi maddi hasarın meydana geldiği seralarda, sipariş olarak gönderilmeyi bekleyen çiçeklerin zarar görmesi iş adamlarını ne yapacağını bilemez bir noktaya getirdi.
Selden ekili alanlar da zarar gördü. Koru beldesi ve Altınova ilçesindeki açık ve örtülü alanlarda bulunan sebze ve kesme çiçekler de zarar gördü. Üreticiler selden ürünlerini kurtarmak için hiçbir şey yapamazken sadece suların verdiği zararı izlediler.
Saksılı süs bitkisi üretilen seralar ile Altınova ilçesi ve Koru beldesinde selin yol açtığı maddi zararın milyon TL’lere ulaştığı dile getirilirken, üreticiler ve iş adamları bu konuda devletin desteğini beklediklerini de belirttiler.

Ziraat Odasından çağrı
Öte yandan Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli’de meydana gelen hasarla ilgili açıklamada bulundu. Beşli açıklamasında şu sözlere yer verdi, “Ziraat Odası olarak bütün hasarlı bölgelerde biz kontrollerimizi yaptık. Sular çekilmeden afetli bölgelere girmek mümkün değildi. Sabah saatlerinde özellikle. Sular çekildikten sonra baktığımızda Kazimiye köyünde hasar ve zarar baya bir vardı. Yalova'nın belirli köylerinde Safran, Altınova bölgesinde korkunç bir zarar var. Tabii bu büyük bir afetti. Sanki gök delindi aşağıya sel geldi. Görevliler şu anda arazide. Tespit çalışmaları yapılıyor.

Tespit çalışmaları yapılıyor ama devlette şunu söylüyor artık. Biz, hasarlara destek vermiyoruz. TARSİM'e, sigortalı yapacaksınız diyor.

Milletin şu anda canı yanmış durumda. Çok büyük hasar var.  Allah'tan ölümcül vakalar olmadı. Bir de onun acısını yaşardık. Bu tür sıkıntılarda devletin her zaman el uzatmasını istiyoruz. Devletin, işte biz TARSİM verdik kenara çekiliyoruz dememesi lazım. Yalova Valiliği, İl Özel İdaresi gibi kurumların insanların yaralarını sarması gerekiyor. Bu yaralar az-buz değil. İnsanların bu hasarları karşılayacak imkanları yok. Mümkün olduğunda Devlet Baba elini uzatması lazım.

Geçen yıl yaşanan Koruköy'deki afetteki hasar görenlerin durumları hala daha sonuçlanmadı. Kimseye 1 TL bile destek olunmadı. Sadece Banka kredileri erteleniyor. Bu ufak bir afet değil. İnsanlar çok mağdur. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz. Sözde değil; icraat gerekiyor. Destek vermek zorundalar. İnsanlar bitme derecesine gelmiş. Sıkıntılar içerisindeler. Tesisi tekrar o hale getirebilmek için çok uğraşıyorlar. Tahminen 10 trilyonun üzerinde hasar var. İnanın ağzımız açık kaldı. Tam mevsimlik çiçeklerin yetiştirilme zamanıydı. Bu insanların tekrardan hayata döndürülmeleri gerekiyor.  Tarım İl Müdürlüğü tespitlerini yapıyorlar. Ama bürokratlar Ankara'da bu işi halletmeleri gerekiyor”

Editör: TE Bilişim