Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, göletin tarımsal sulama projesinin Valiliğin desteğiyle Kalkınma Ajansı MARKA’ya sunulacağını, yapılan projelerle birlikte Altınova’nın altın değerinde bir yer haline geleceğini belirtti.

Polat, “Şu anda Sermayecik Göleti Valimizin destekleriyle çok güzel bir hale geldi. Burasının membran kaplaması yapıldı, kazısı yapıldı. Etrafını tel örgüyle çevirdik. Şu anda bir tek isale hattı kaldı. Su tutmaya başladık. Bu sene olacak ama aşağıda tarımsal sulama için isale hattı kalmıştı. En son aşağıda isale hattı sulama projesi kaldı. İnşallah onu da sayın valimizin desteğiyle MARKA’ya proje olarak sunmayı düşünüyoruz bunun açıklamasını sayın valim yapacaktır” dedi.

Polat, “Altınova artık bir cazibe merkezi oluyor. Bakanlarımızın, vekillerimizin, valimizin katkılarıyla altın gibi bir yer oluyor. Göletle 700 dönüm alan sulanacak. İsale sistemini de katacak olursak çok katlı 1500 dönümü de bulabilir. Çünkü 3’e 4’e katlayacak bir sistem bu. Yani 1 dönüm yerden katlı sera sistemiyle 2-3 kat verim elde edilecek. Üretim adına çalışmalarımız ne varsa devam ediyor. Bunda en büyük pay ise Valimizin” dedi.
Editör: TE Bilişim