Tunç, “TBMM’de kabul edilerek 3 Haziran 2012’de Resmi Gazete’de yayınlanan ve yürürlüğe giren, halk arasında Korsan Yasası olarak bilinen 2198 sayılı Karayolu Trafik Kanunu Ek 2.maddesine yapılan ilaveler için emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Belediyemiz ile koordineli çalışarak, uzun uğraşlar sonucu çıkartılan Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği maddeleri uyarınca Korsan tabir edilen yetkisiz, belgesiz araçlar ve işleticileri artık kanuna uymak zorundadırlar. Belediyemizden beklentimiz, güçlünün yanında değil, haklının yanında olmasıdır.

Yönetmeliğin kabulünden bu yana geçen 2 yıl boyunca gösterilen iyi niyet, hoşgörü ve olanca eksikliğe rağmen kendini kanundan üstün görmeye çalışan, kanun dışı çalışmakta ısrarcı davrananlara yönetmelik hükümleri dışında insiyatif gösterilmemesidir. Trafik uygulayıcı ve denetleyici birimlerden beklentimiz, 2918 sayılı Karayolu Trafik ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun odamız esnafını ilgilendiren maddelerini ilimizde de uygulayarak servisçi esnafımızın mağduriyetinin giderilmesidir.

Ekmeğini yolcu taşımacılığından kazanan servisçi, taksici, minibüsçü, otobüsçü esnafı olarak çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Yeni çıkan kanundan çok umutluyuz. Yetkililerin dertlerimizle ilgilenerek sorunlarımızı çözerek, kaybolan hakkımızın, ekmeğimizin bize verilmesini istiyoruz. Son olarak, kanunların uygulanmasını arz ve talep ediyoruz” diye konuştu.

  

Editör: TE Bilişim