Proje kapsamında servis araçlarından faydalanan öğrencilerin bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Oktay Tunç ile Personel Servis İşletmecileri Kooperatifi (Yalova Serkoop) Başkanı Kadir Öksüz, Sevim Göğez İÖO’dan başlatılan kampanya hakkında bilgi verdi.

Başkan Oktay Tunç, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin hazırlanan afiş ve broşürleri dağıtacağını belirterek, “Servislerimizde çocuklarımızın güvenliğini, konforunu, okul gidiş ve dönüşlerinde iç huzurunu bozmadan hizmet vermek bilinciyle hareket ediyoruz. Her gün yüzlerce çocuğumuzu yol arkadaşımız yaparak onların güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine gitmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Toplum Destekli Polis biriminin dağıttığı broşürlerin ise il merkez ve ilçelerde binlerce öğrenciye peyderpey ulaşmasının sağlanacağı ifade edildi. Dağıtılan broşürlerde çocuklara servis araçlarında emniyet kemerlerini takmaları, araç durmadan inilmemesi gerektiği, öğrencilerin kendi aralarında kavga etmemeleri, servis aracı hareket halindeyken araç içinde dolaşılmaması ve ayağa kalkılmaması gerektiği, yüksek sesle konuşarak şoförün dikkatinin dağıtılmaması gerektiği, servis araçlarında camdan sarkılmaması, araç camından el çıkarılmaması ve araç içindeki hiçbirşeye zarar verilmemesi yönünde uyarılar yer alıyor.

 

Editör: TE Bilişim