Yalova Servis İşletmecileri Odası’na üye servis aracı şoförleri oda ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortak eğitimden geçerek sertifika alıyorlar. Servisçilere 5 gün boyunca 30 saat eğitimden geçiriliyorlar.
Öğrenci ve işçi taşıyan servis araçlarının daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Yalova Servis İşletmecileri Odası ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak bir eğitim düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda ki eğitime odaya üye 220 servis şoförü katılıyor. 5 günlük eğitimde servis şoförlerine 30 saat eğitim veriliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği, Sürüş Psikolojisi, Trafik Sistemi ve Güvenliği, Güvenli Araç Kullanma ve Okul Taşıtları konularında eğitim alan şoförlere eğit sonucunda sertifika verilecek.
Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan eğitimin Trafik Denetleme Ekipler Amiri Sinan Tiryaki tarafından verildiğini dile getirerek, “Eğitim sadece servis aracı şoförleriyle de sınırlı kalmıyor. Bu eğitimin tamamlanmasından sonra okullardaki rehber personellere de eğitim verilecek. Rehber personeller de İş Sağlığı ve Güvenliği, İletişim, yolcu indirme ve bindirme, Trafik sistemi ve güvenliği konularında 5 gün boyunca 30 saat eğitim alacaklar. Böylece sadece şoför ayağı değil, okul ayağı da eğitimden geçirilmiş olacak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim